vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Vocaal Ensemble Cantica bestaat 30 jaar

1 oktober 2018 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Vocaal Ensemble Cantica bestaat 30 jaar en wil dat vieren. Na de zomervakantie zijn de repetities in Almkerk onder leiding van Henk van Andel weer begonnen. Door de koorleden en de gastzangers wordt hard gestudeerd om alle muziek die nodig is voor drie Evensongs (gezongen avondgebeden) en een Eucharist (zondagochtenddienst) onder de knie te krijgen.

De uitvoering hiervan is eind oktober in de prachtige kathedraal van Salisbury (Engeland). De kerkmuziek van de Anglicaanse Kerk raakt ook in Nederland steeds meer en meer bekend en geliefd. Cantica heeft deze muziek al snel na de oprichting in 1988 op de repertoirelijst gezet en is blij met de landelijke belangstelling hiervoor. Leden en gastleden komen niet alleen uit Altena maar we mogen ook zangers verwelkomen uit onder andere Bleskensgraaf, Papendrecht, Hagestein en Veenendaal.

Optredens
Wie Salisbury wat te ver vindt, kan dichterbij ook van deze muziek genieten. Reserveer dan 9 februari 2019 in de agenda (niet zoals eerder vermeld op 26 januari). Cantica zal dan in de ‘kathedraal’ van de Grote Kerk te Gorinchem een concert geven waarin een deel van het bovengenoemde repertoire wordt uitgevoerd. Nadere gegevens worden later dit jaar bekend gemaakt.
Voor meer informatie: www.cantica.org.

Op 14 oktober treedt het koor op in Papendrecht. Om 17.00 uur zingt Cantica een Evensong in De Morgenster, Muilwijkckstraat 1.

Lees meer over:

Cantica vocaal ensemble optreden
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.