Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem '52e Jaarmarkt Giessen scoort op meerdere fronten' Wie bezoekers vroeg de Jaarmarkt te waarderen, hoorde vaak: ‘Het is kai leuk.’
18sep

52e Jaarmarkt Giessen scoort op meerdere fronten

GIESSEN - De 52e, zonovergoten, jaarmarkt in Giessen afgelopen weekend kan de boeken als geslaagd en ‘kai gezellig’. Leuke events, een mooie kermis, een volle Ronde van Giessen, een gezellige braderie, interessante oude ambachten, flitsende optredens, mooie muziek, een spetterende voetbalclinic voor de kids en een afwisselende warenmarkt waren toppers die door de vele bezoekers werden gewaardeerd.

Met een leuke opening op donderdag door Freestyletalent uit België werd de toon gezet door de grote hoeveelheid bezoekers. Voor de ‘Ronde van Giessen’ tekenden een groot aantal hardlopers in.

Braderie

De braderie op vrijdag, met ‘s avonds feest in de tent tot in de late uurtjes, en zaterdag viel op door de variatie. Hoewel verschillende oudgedienden niet op de markt waren, daarvoor stonden andere standhouders, boette het event niet aan gezelligheid in. Het mooie weer was daar zeker ook debet aan. Een opvallende nieuwkomer op zaterdag was sneltekenaar Deef Smits uit Utrecht. ‘Ik ben hier voor de eerste keer en werd getipt door een andere ondernemer. Ik vind het een erg gezellig evenement.’ Terwijl Deef met zijn gasten spreekt, het blijkt een makkelijke prater, vloeien uit zijn stift de meest grappige illustraties. Voor 5 euro weet je alles. Menig Altenaar liet zich dan ook op papier vastleggen.  

Rommelmarkt

Op zaterdagochtend begon de rommelmarkt voor sommigen vroeg. Om 04:00 uur ‘s nachts (of ‘s morgens?) zaten de eerste mensen al achter hun kleedje, werden knakworsten warm gemaakt en eieren gebakken. Een standhouder wist: ‘Op dat tijdstip komen de handelaren en is je verkoop eigenlijk al gestart. Daar willen wij bij zijn.’ Ander begonnen pas om 8:00 uur en vonden dát weer prima. Op de overvolle spullenmarkt was de sfeer gemoedelijk en deed ieder relaxed zijn (of haar) ding. Hoewel sommigen haast acrobatische toeren uithaalden om al het gekochte (‘afdingen kan gewoon!’) te transporteren. Bepakt en bezakt wurmde menigeen zich door de menigte op weg naar de auto, fiets of huis. De rommelmarkt bleek ook dit jaar dus weer een topper.

Stichting Jaarmarkt Giessen kan tevreden achterover leunen en terugzien op een zeer geslaagde 52e editie.

(Foto’s Woudrichem.Net)Deel dit bericht met je vrienden!