Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Focus op God naar 't Wapen van Emmickhoven' 't Wapen van Emmickhoven wordt een Lighthouse in de regio.
11sep 2018

Focus op God naar 't Wapen van Emmickhoven

ALMKERK - De Almkerkse geloofsgemeenschap Focus op God verhuist in 2019 naar een nieuw onderkomen. Komt de kerkelijke gemeente nu nog bij elkaar in 't Verlaat, volgend jaar worden de samenkomsten gehouden in 't Wapen van Emmickhoven. 90 procent van het benodigde kapitaal voor aankoop en verbouwing voor het restaurant aan de Brugdam is binnen. t Wapen van Emmickhoven sluit op 22 december haar deuren definitief.

De gemeente Focus op God bestaat inmiddels negen jaar. De wens voor een eigen gebouw sluimert al geruime tijd. Nu lijkt het te gaan lukken om dit deel van de missie te realiseren. 'We zien meer en meer dat kerken hun plaats in de samenleving beginnen in te nemen. En dat is hoopvol. Hoop voor hen die geen hoop meer hebben. Hulp voor hen die hulp kunnen gebruiken. Ook wij zien er naar uit om onze plaats in de samenleving in te nemen. Wij richten ons op God en wat Hij in en door ons heen wil doen. Keer op keer getuigen mensen dat ze een aanwezigheid van God ervaren zoals ze dat niet eerder hebben ervaren.'

Stoeltje
Wat rest, is nog 10 procent van het aankoopbedrag. Inclusief verbouwing is dat 6 ton. 'Dit vinden we geweldig. Graag nodigen we mensen uit om ook een "stoeltje" bij te dragen. In totaal is nog maar 60.000 euro nodig voor de aankoop én verbouwing van een gebouw met meer dan 200 stoelen. Dat is 300 per stoel.' 

Groei
Het echtpaar Jan en Willemien Dalm startte in september 2009 met Focus op God. Op 16 oktober 2009 vond de eerste samenkomst plaats in het huis van het in Almkerk woonachtige echtpaar. In maart 2012 werd de groep te groot en verhuisde de gemeenschap voor de zondagse samenkomsten naar 't Verlaat in Almkerk.

Geluidsonderzoek

Het voornemen bestaat dat de kerkgemeenschap een deel van de restaurantwerkzaamheden zal voortzetten. Ondertussen laat wetouder Izak Koedood nog een geluidsonderzoek uitvoeren, alvorens uitsluitsel te geven over de verkoop.

Meer info klik hier.

(Foto website Focus op God)Deel dit bericht met je vrienden!