Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem ''1ste Streekbieren Proeverij' smaakvol geslaagd' Ook wethouder Paula Jorritsma was van de Woerkumer bierpartij.
10sep 2018

'1ste Streekbieren Proeverij' smaakvol geslaagd

WOUDRICHEM - Onder de titel 'Pruuv 'm Maor' werd zaterdag (9-9) op 't Arsenaal de '1ste Streekbieren Proeverij' georganiseerd door het Woerkumer Bier. Professionele- én amateurbierbrouwers uit de directe omgeving van het Land van Altena verleenden hun medewerking.

Er konden onder een stralende nazomerse zon meer dan 50 verschillende ambachtelijke bieren van diverse streekbrouwers geproefd worden. Bezoekers deden zich verder tegoed aan heerlijke en stoere hapjes van de lokale horeca.

Wie wilde, luisterde naar muziek of naar lezingen over de rijke biergeschiedenis van Woudrichem of liet zich op de infomarkt bijpraten over duurzame projecten waar het Woerkumer Bier bij betrokken is.

Het bleef nog lang gezellig in de Vesting.

Superleuk
Woerkumer Bier laat weten: 'Het 1ste Woerkumer Streekbieren Proeverij was dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers,- samenwerkende organisaties, - het heerlijke zonnige weer maar vooral ook dankzij die heerlijke streekbieren echt superleuk! Dank aan iedereen die geweest is en nu op naar de 2de editie.'

Ook Stadgids en vestingbewoner Jos Korthout doet verslag: 'Ik vond het zo bijzonder dat Woerkumer Bier 'Kik Uit' heeft gebrouwen, dat ik het wel moest proeven! Het is een middeleeuws biertje naar een recept uit 1500. Het stamt uit de tijd dat hop nog niet gebruikt werd en smaak aan bier werd gegeven door toevoeging van gruit, een bosje kruiden waarin vooral gagel en andere kruiden zitten. Dat werd destijds al door de kinderen gedronken, direct nadat ze van de borst kwamen.

Namen
Er waren nog andere biertjes met nieuwsgierigheid opwekkende namen als 'Nooit op' uit Oudendijk en 'Stout met Hout' en 'Naar de Haaien' van brouwerij Ramses uit Lage Zwaluwe die het bier op de tap door een cilinder laat stromen met toegevoegde smaakmakers. Heel bijzonder. En dat is maar een impressie.

De muziek was fantastisch, het weer zat mee en de opkomst was groot. A la conclusio: de sfeer ook meer dan uitstekend. Ook interessante informatie te vinden over tuinieren en mooie landbouwproducten via zorgboerderij Kraaiveld van 's-Heerenloo. Daar gaan binnenkort ook de Woerkumse bieren gebrouwen worden, door mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.'

Fotograaf Lian Oomen nam een kijkje, proefde een biertje en schoot voor Woudrichem.Net de plaatjes.Deel dit bericht met je vrienden!