Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Piet Hartman zet politiek Altena op de kaart' Politiek en radio. Dan is Hartman in zijn nopjes.
06sep 2018

Piet Hartman zet politiek Altena op de kaart

ALMKERK - Piet Hartman schilderde gisteravond het politieke landschap op Golfpark Almkreek. In zijn element bevroeg Hartman de top van ChristenUnie Altena over de meerwaarde van de partij in de nieuwe gemeenteraad van Altena. Hartman deed dat in zijn eerste live-uitzending in een serie van 10 op Radio A-FM.

Tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 november staat het radioprogramma ‘Altena Alternatief’ van Piet Hartman op woensdagavond in het teken van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Iedere week schuift een aantal politieke personen bij Hartman aan tafel. Alle partijen geven hierbij acte de présence, behalve nieuwkomer Burgerstem Altena. Op geheel eigen wijze voelt de presentator zo zeven partijen aan de tand en zoomt hij in op de verkiezingsprogramma’s.

Podium pakken

Met politieke collega’s in de zaal (foto), was de avond voor lijsttrekker Wijnand van der Hoeven, aan tafel gesteund door fractiegenoten Marjan van der Weij en Anne Duizer, ‘een mooi podium’. De politieke zendtijd werd direct ook de start van de campagne. ‘Deze avond is een kans om als partij uit te leggen waar je mee bezig bent en wat je belangrijk vindt. Dat podium zullen we de komende weken blijven pakken waar dat kan. We gaan dat op ludieke wijze vorm en inhoud geven.’ Van der Hoeven wil de komende tijd ‘gaan voor Altena en gaan voor de mensen’. Hij legt uit dat daar juist een meerwaarde zit van Christenunie Altena. ‘Het is onze bijbelse visie en opdracht om te staan voor de zwakkeren en voor hen die het minder hebben. Die willen we extra in het oog houden. Daar gaan we aan werken. Dat is onze extra drive.’

Terugluisteren

Piet Hartman blikte na afloop tevreden terug op zijn eerste live uitzending vanaf het regionale golfpark. ‘Een prima lokatie. Voor deze opzet beter dan in de studio.’ Dan grappend: ‘We moeten wat doen om beweging in Altena te krijgen!’ Vervolgens kritisch: ‘Ik ga de uitzending nog wel terugluisteren hoor. Het kan altijd beter.’

Het radioprogramma van Hartman wordt iedere woensdag tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Geïnteresseerden kunnen het programma bijwonen onder genot van een hapje en een drankje. En voor ise kan: de uitzending is op ieder moment terug te luisteren via www.radioafm.nl.

(Foto’s Mediaplein Altena.Net)Deel dit bericht met je vrienden!