Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kunstwerk begraafplaats Andel verdwenen' Van de daders ontbreekt ieder spoor. Wat rest is een lege sokkel ...
04sep 2018

Kunstwerk begraafplaats Andel verdwenen

ANDEL - Onverlaten hebben het kunstwerk op de begraafplaats aan de Neer-Andelseweg in Andel meegenomen. Wat rest is een lege sokkel als stille getuige van wat mensen op social media een 'schaamteloze daad' noemen.

Wie de daders zijn achter deze trieste actie zijn, is niet bekend. Mogelijk hebben mensen iets gezien en/of gehoord. Wie wat kan melden omtrent de verdwijning, kan contact opnemen met de politie via 0900 8844.

Herinneringen
Het monument werd gemaakt door Werkendammer Nol Verhoef en is bedoeld als een centraal gedenkpunt waar overledenen herdacht kunnen worden. Het spiraalvormige monument is een daadwerkelijke fysieke plek voor nabestaanden om heen te gaan en stil te staan bij hun herinneringen.

Het kunstwerk is voorzien van een gedicht van Bert Versteeg dat te lezen is vlak bij de 'gedenkspiraal'. Het monument werd 19 mei 2014 in gebruik genomen tijdens een korte ceremonie. 

(Foto boven Ad de Graaf - foto onder gemeente Woudrichem)

Zie ook:
Nieuw monument begraafplaats Andel (di, 20 mei 2014)


Deel dit bericht met je vrienden!