Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Partijen aan tafel om vissterfte Loevesteingracht te voorkomen' HSV Woudrichem voorkwam massale vissterfte.
03sep 2018

Partijen aan tafel om vissterfte Loevesteingracht te voorkomen

WOUDRICHEM - De gemeente Woudrichem komt in actie om de de vissterfte in de Loevesteingracht in de toekomst tegen te gaan. Een en ander na de situatie eerder deze (warme en droge) zomer toen HSV Groot Woudrichem pompen inzette om water in de Loevesteingracht te pompen omdat de vissen dreigden te sterven. Die actie bleek letterlijk levensreddend.

Progressief Altena (PA) stelde over die dreigende vissterfte eerder vragen aan de gemeente. Rijkswaterstaat, het hoogheemraadschap en de Woerkumse visvereniging gaan nu met elkaar om tafel om vast te stellen wie waar verantwoordelijk voor is. Anders gezegd: wie doet waneer wat?

PA laat weten: 'Het is mooi dat vissers vrijwillig water in de gracht pompten, maar wie is er eigenlijk verantwoordelijk? Waarom heeft de gemeente zandzakken voor een afwateringspijp gegooid en wie moet de kosten betalen?'

Antwoord
Op de laatste twee vragen kwam een helder antwoord. De gemeente vergoedt de kosten en de zandzakken waren nodig omdat een afsluiter defect was. Dat laatste is volgens de gemeente inmiddels verholpen. Maar wie waar verantwoordelijk voor is, blijft vooralsnog onduidelijk. Om die reden zijn alle betrokken partijen nu uitgenodigd voor een gesprek in de verwachting dat daar duidelijke afspraken uit voortkomen.

Progressief Altena meldt deze zaak 'op de voet' te zullen volgen en hoopt met de gemeente dat er snel helderheid komt. 'Want dit zal vermoedelijk niet de laatste warme zomer zijn geweest.'

Zie ook:
HSV Groot Woudrichem voorkomt massale vissterfte Woerkumse gracht (do, 5 jul 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!