Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Biologische landgoedwinkel Gerard & Suus stijl- en smaakvol geopend' Landgoed Clootwijck. Ook de locatie spreekt tot de verbeelding ...
01sep 2018

Biologische landgoedwinkel Gerard & Suus stijl- en smaakvol geopend

ALMKERK - Een landgoeddiner met pure producten, met fruit rechtstreeks van de boom, wild van het veld, honing uit de kast en ambachtelijk biologisch brood van de bakker. Eerlijke ingrediënten van een smaakvolle proeverij die de opening speciaal maakte van de biologische landgoedwinkel van Gerard & Suus op Landgoed Clootwijck.

Alles klopte. De landelijke lokatie, de schitterende ambiance, de welkome ontvangst, de goede organisatie. Het ging er bij de bijna vijftig gasten in als (biologische) koek. Maar er was meer. Zo bestond de proeverij uit bijzondere, niet alledaagse gerechtjes met amuses van droge worst van mangalitsavarken en reerug. Verder op de kaart een rillette van landgoeddduif en een ganzenfilet van de barbecue met aardappelgratin en meer. Het kaasplankje bleek speciaal: de geitenkaas lag op een leitje van het dak van de hervormde kerk in Aalburg.
Het aanwezige gezelschap genoot voluit van de verrassende combinaties en een keur aan pure smaken. Altena puur en dat op zijn best.

Lekkernijen

De kou werd, naast terraskachels en beschikbare warme plaids, verdreven door gezelligheid en een mix van easy listening muziek, vocaal verzorgd door Wijnand van der Hoeven. De troubadour uit Aalburg lardeerde op deze manier het viergangendiner dat werd afgesloten met een biologisch kaasplankje, yoghurtijs met landgoedfruit en koffie met lekkernijen uit de bakkerij. 

De biologische bakker Gerard Hardeman uit Wijk en Aalburg organiseerde het diner samen met ‘In den Dicken Visch’ en Landgoed Clootwijck, waar het biologische afhaalpunt ook gevestigd is aan de Woudrichemseweg 36a. Openingstijden vrijdag: 10 – 17 uur en zaterdag: 10 – 15 uur.

Op zaterdagavond (1-9) was er overigens een tweede proeverij.

(Foto’s Mediaplein Altena.Net)Deel dit bericht met je vrienden!