Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Project ‘Huis op Maat’ officieel gestart' Vrijwilligers en medewerkers luisteren aandachtig naar de presentatie.
31aug 2018

Project ‘Huis op Maat’ officieel gestart

WOUDRICHEM - Woensdag (30-8) was de officiële aftrap voor het project ‘Huis op Maat’. Het initiatief wil woningen zodanig veiliger maken opdat met name ouderen langer en veilig thuis kunnen (blijven) wonen.

Dat is wat de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem nastreven. Trema Welzijn trok hiertoe enthousiaste vrijwilligers aan om dit uitgangspunt vorm te geven. De vrijwilligers Arda Veenhof, Saskia Breebaart en Kees Braat gaven daarom  in De Werf een presentatie aan vrijwilligers en Trema-medewerkers.

Gelukkig ouder worden in je eigen huis, hoe doe je dat? Geluk bereik je door zo min mogelijk ongeluk. Goed voorbereid naar de toekomst kijken is het doel van het project. Wat wil Huis op Maat bereiken? Bewustwording en goede informatie verstrekken. Met een lage drempel voor actie. Eenvoudiger maken om ook echt iets te gaan doen in de woning. Wat moet er gedaan worden? Wat heb ik nodig? Waar kan ik het krijgen? Wie kan het doen? Op al deze vragen werd tijdens de presentatie antwoord gegeven.

Informatie

Er is een folder met informatie en via www.mijnhuisopmaat.nl kan online een huistest ingevuld worden. Maar mensen kunnen ook een huisbezoek aanvragen. Dit contact loopt via Loket Altena. Trema Welzijn: ‘Samen met de woonscanner checkt u uw huis en na afloop krijgt u een persoonlijk woonadviesrapport. U kunt daarna zelf aan de slag gaan of er een professional bij halen.’

Trema Welzijnsorganisatie heeft ook vrijwilligers opgeleid tot woonscanner. Coördinator is Johan Sperber.

(Foto Trema Welzijn)Deel dit bericht met je vrienden!