Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'BuitenGewone Babyborrel gaat door als Kind&Koffie-Café' Nieuw ruilpunt in De Werf start op 12-9.
30aug 2018

BuitenGewone Babyborrel gaat door als Kind&Koffie-Café

WOUDRICHEM - Vanaf 12 september start KrijgdeKleertjes een nieuw ruilpunt in De Werf in Woudrichem. Iedere tweede woensdag van de maand kunnen ouders hier van 9.00 -11.00 uur terecht om kinderkleding te ruilen. De ruilochtend vindt plaats tijdens het Kind&Koffie-Café, de nieuwe naam voor de Buitengewone Babyborrel van Kinderopvang BuitenGewoon.

Wietske Rowaan is de trekker van KrijgdeKleertjes Woudrichem. Ze heeft erg veel zin om te starten: ‘Ruilen is een hele makkelijke en leuke manier om bij te dragen aan een beter milieu. Kinderen zijn zo snel uit hun kleding gegroeid en vaak zijn deze kleertjes nog goed voor een nieuwe ronde. Het geeft heel veel voldoening om een ander blij te kunnen maken met mooie kleding en zelf nieuwe dingen uit te kunnen zoeken. En omdat ons ruilpunt op zo’n levendige locatie zit in Woudrichem, komt daar ook nog een stukje gezelligheid bij!’

De ruilochtend vindt plaats tijdens het Kind & KoffieCafé, de nieuwe naam voor de Buitengewone Babyborrel van Kinderopvang BuitenGewoon. Ouders zijn hier van harte welkom met hun kinderen om koffie (en thee) te drinken en met andere ouders kennis te maken. Statushouders van Vluchtelingenwerk helpen met kleding uitzoeken en kunnen zo ook samen met hun kinderen integreren met andere ouders. Bibliotheek Cultuurpunt Altena is aanwezig met boekstart en de bibliotheek is open.

Kinderkleding ruilen
In Woudrichem kunnen ouders vanaf 12 september terecht om de maten 50 t/m 140 te ruilen. Wie wil ruilen, neemt schone en nog mooie kinderkleding mee en mag in ruil daarvoor evenveel ‘nieuwe’ kleren mee naar huis nemen. Alleen kleding doneren mag ook. Dankzij diverse donaties is er op 12 september al een mooi aanbod van kinderkleding.

KrijgdeKleertjes in Nederland
De ruilpunten zijn een initiatief van ruilsite KrijgdeKleertjes.nl. Dit is dé website om als ouders onderling kinderspullen te ruilen. Duurzaam, handig en goedkoop de kinderen in het nieuw steken en je eigen kasten opgeruimd houden, dat is de gedachte achter de site. KrijgdeKleertjes.nl bestaat sinds eind 2012. Inmiddels zijn ruim 5000 mensen uit heel Nederland lid van de website. Het ruilpunt in Woudrichem is het negenentwintigste ruilpunt van het land. KrijgdeKleertjes heeft geen winstoogmerk. Voor meer informatie zie www.krijgdekleertjes.nl.Deel dit bericht met je vrienden!