Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jeugdzeilers leren traditionele knopen in Visserijmuseum' De stoelpoot bleek een prima hulp bij het leggen van de knopen.
25aug 2018

Jeugdzeilers leren traditionele knopen in Visserijmuseum

WOUDRICHEM - Zaterdag (25-8j ontving het lokale Visserijmuseum veertig jeugdzeilertjes van WSV Woudrichem die daar met plezier het nodige knoopwerk kregen aangeleerd. Handige en noodzakelijke kennis voor wie de wateren bezeild.

‘Op het programma stond een vermakelijk en leerzaam parcours met een viertal knopen die zeker van pas zullen komen bij het zeilen’, aldus het Visserijmuseum. De paalsteek, mastworp, platte knoop en de schootsteek kwamen stuk voor stuk voorbij. De poten van de stoelen bleken een prima hulpmiddel om de knopen te maken. De zeilertjes kunnen thuis verder oefenen, want het touwtje mochten ze houden.

‘Vanzelfsprekend leerden ze ook hoe touw geslagen wordt. Het was heel gezellig dat ze er waren!!! En vergeet niet, kom gerust eens terug met ouders en/of opa en oma. Bij ons beleef je de rivier van vroeger!’, besluit men enthousiast.

(Foto Visserijmuseum Woudrichem)Deel dit bericht met je vrienden!