Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Subsidie Muziekwijzer Altena weer beschikbaar' Muziekwijzer Altena wil muziek(les) stimuleren.
22aug 2018

Subsidie Muziekwijzer Altena weer beschikbaar

WOUDRICHEM - Vanaf het nieuwe schooljaar kunnen kinderen uit gemeente Woudrichem weer gebruik maken van de subsidie Muziekwijzer Altena. Voor kinderen die het leuk vinden om in hun vrije tijd kennis te maken met muziek is Muziekwijzer Altena een mooi ‘instrument’.

Muziekwijzer Altena is het programma van gemeente Woudrichem om muziek(les) te stimuleren. Het programma bestaat uit de onderdelen binnenschoolse muziekeducatie, muzieklessen in de vrije tijd en netwerkoverschrijdend samenspel. De Bibliotheek CultuurPuntAltena geeft uitvoering aan dat programma.

Lesaanbod
Voor kinderen tussen de 3 en 9 jaar oud is er de cursus Algemene Muzikale Vorming. In tien lessen van 45 minuten mag je allemaal verschillende instrumenten uitproberen en maak je samen muziek. Voor deze lessen is een tegemoetkoming van 50 eruro mogelijk.

In Woudrichem zijn er verschillende mogelijkheden voor lessen met van allerlei instrumenten. Voor leerlingen tot 19 jaar is er een tegemoetkoming van 120 euro voor individuele of groepslessen mogelijk.

Voorwaarden en aanvragen
Kinderen in de leeftijd tot 19 jaar en woonachtig in de gemeente Woudrichem kunnen een aanvraag doen voor deze subsidie. Kijk voor een overzicht van alle voorwaarden, de mogelijkheden en het aanvraagformulier op www.cultuuraltena.nl/muziekwijzeraltena.nl.

Pilot muziek maken in Andel en Waardhuizen
Op CBS De Zaaier en CBS Waardhuizen hebben de leerlingen vanaf september de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan een reeks van zes muzieklessen om kennis te maken met gitaar of keyboard. Deze lessen worden verzorgt door de docenten Jos van Erp (keyboard) en Herman des Bouvrie (gitaar). Die lessen vinden direct na schooltijd plaats en is een pilotproject om nog meer jeugd te enthousiasmeren voor muziekles.Deel dit bericht met je vrienden!