Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Tegenstanders bouwplannen Op 't Loev 'laat wakker'' Iedereen is het eens dát aan de huidige situatie wat moet gebeuren.
13aug 2018

Tegenstanders bouwplannen Op 't Loev 'laat wakker'

WOUDRICHEM - Een aantal vestingbewoners maakt ernstige bezwaren tegen de voorgenomen bebouwing op het voormalige Fort-bedrijfsterrein aan de Hoge Maasdijk. Wethouder Koedoot vindt alleen dat de bezwaarmakers wel erg 'laat wakker' zijn geworden en er feitelijk geen alternatieve plannen meer kunnen worden aangedragen. 

De provincie, de gemeente Woudrichem, Vastgoedontwikkelaar Bouwlinie en Tankens Andel BV zijn voornemens om Op 't Loev woningen te bouwen. Op het terrein van 3,5 hectare komen 96 nieuwbouwwoningen in diverse uitvoeringen: 14 kadewoningen, 26 haven- en 10 torenappartementen, 14 vrijesectorhuurwoningen en 32 sociale huurwoningen. Er zijn informatieavonden geweest en de ontwikkelde plannen hebben zes weken ter inzage gelegen op het gemeentehuis. In die periode had de nieuwe stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk (ROHM) moeten reageren. Aldus de wethouder. De termijn om andere zienswijzen in te dienen, liep jongstleden vrijdag (11-8) af.

Bedenkingen
De bezwaarmakers vinden het prima dat de oude middeleeuwse voorstad opnieuw herbouwd wordt, maar men heeft wel de nodige bedenkingen. Woordvoerder Jos Korthout: 'De plannen mogen ook voldoen aan nieuwe inzichten en wensen. Wij zijn geschrokken van de hoogten van de voorgestelde bouwblokken. Deze disharmonieren met het aanzicht van de vesting Woudrichem, de historische skyline.'

Gesprek
Niettemin gingen de partijen om tafel. Voorzitter Jos Korthout laat weten een 'goed gesprek' gehad te hebben met wethouder Izak Koedoot en Freddy van de Hoogen van de gemeente Woudrichem en de heer Trouwer van Bouwlinie. 'We begrijpen en respecteren elkaar. Ik vertrouw erop dat er een goede dialoog op gang komt met stichting ROHM om te komen tot een mooie invulling van 'Op 't Loev', door verbetering van de bouwplannen voor de nieuwe voorstad van Woudrichem langs de Hoge Maasdijk.'

Wordt vervolgd.

(Bouwschets: www.optloev.nl)

Zie ook:
'Skyline Vesting Woudrichem in gevaar' (ma, 6 aug 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!