Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Blauwalg geconstateerd in Afgedamde Maas - UPDATE - ' Rijkswaterstaat kreeg meerdere meldingen over de aanwezigheid van blauwalg.
04aug 2018

Blauwalg geconstateerd in Afgedamde Maas - UPDATE -

VEEN / ANDEL - UPDATE: Na eerdere berichten laat de gemeente Woudrichem weten dat nu bij àlle zwemlocaties langs de Afgedamde Maas blauwalg geconstaeerd is. Het wordt ten sterkste afgeraden daar te gaan zwemmen. Gemeente Woudrichem: 'Kwetsbare mensen adviseren wij niet het water in te gaan en een andere zwemplek te kiezen.'

Door de beperkte neerslag is de afvoer van de Maas laag. De komende twee dagen zal de afvoer licht toenemen. Er is nog steeds voldoende water in de Maas om aan de watervraag te voldoen. De watertemperatuur is hoger dan 20 graden Celsius en er is een toenemende kans op het ontstaan van blauwalgen en botulisme. 

Rijkswaterstaat (RWS) heeft inmiddels bericht dat in de Afgedamde Maas bij Veen en Andel blauwalg geconstateerd is. Er zijn bij RWS meerdere meldingen gekomen. Ook bij strandbad Well werd blauwalg waargenomen. Zwemmen wordt dan ook afgeraden. De gemeente waarschuwt: ‘Pas op voor blauwalg. Er bestaat een risico op gezondheidsklachten. Kwetsbare mensen wordt geadviseerd een andere zwemwaterplek te kiezen.’

De site zwemwater.nl is geactualiseerd.

Symptomen

Wie besmet geraakt is met blauwalg kan verschillende, uiteenlopende symptomen hebben: hoofdpijn, huiduitslag op armen of benen, maagkramp, misselijkheid, braken, diarree, koorts, een pijnlijke of rode keel, oorpijn, oogirritaties, lopende neus of gezwollen lippen.

(Foto Aalburg.Net)

Zie ook:
Vermoedelijk blauwalg in vijver Ruiterhof (wo, 25 jul 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!