Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem ''Dienstverlening gemeente laat te wensen over'' Wie onbedoeld geen afspraak heeft, moet tóch geholpen worden, meent VVD Woudrichem.
12jul 2018

'Dienstverlening gemeente laat te wensen over'

WOUDRICHEM - Sinds 1 januari 2018 werkt de gemeente Woudrichem voor een groot aantal zaken op afspraak. Wie iets met of bij de gemeente wil regelen, moet dat dus ... regelen. Volgens de gemeente heeft dat als voordeel dat mensen direct aan de beurt zijn, men vooraf precies weet wat nodig is voor de betreffende afspraak en dat de juiste medewerker daar dan goed op voorbereid is. De praktijk blijkt alleen weerbarstiger, aldus VVD Woudrichem. 

De VVD-fractie laat, bij monde van Robert van Dijk weten, dat de partij de afgelopen periode 'regelmatig' klachten krijgt over de dienstverlening van de gemeente aan haar inwoners. Zo zouden inwoners die vergeten zijn een afspraak te maken naar huis worden gestuurd, terwijl er wél ambtenaren zijn om hen te helpen. 'Bovendien bereiken ons berichten dat de klantvriendelijkheid op sommige momenten te wensen overlaat en deze verbeterd zou moeten worden.'

Vragen
VVD Woudrichem vraagt zich dan ook af of het college op de hoogte is van de diverse klachten en wil weten welke opdracht ambtenaren hebben rond het werken op afspraak. Van Dijk is benieuwd naar de eerste tussentijdse ervaringen hierover en vraagt om deze te delen met de gemeenteraad. Hij meent dat inwoners ten alle tijden geholpen dienen te worden ook als ze geen afspraak hebben. Verder pleit de partij voor een tevredenheidsonderzoek onder de bezoekende burgers over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening en de klantvriendelijheid van de ambtenaren. 'Deze mag nooit ter discussie staan', meent Van Dijk. Deel dit bericht met je vrienden!