Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Verkiezingsgesprek lijsttrekkers over duurzaamheid' Hoe boek je zo snel mogelijk resultaten als het gaat om duurzaamheid?
09jul 2018

Verkiezingsgesprek lijsttrekkers over duurzaamheid

ALTENA / REGIO: Altenatuur heeft het initiatief genomen om samen met DEcAB, ZLTO-Altena, ANV en mogelijk andere organisaties op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, een gesprek met lijsttrekkers en experts van ons eigen eiland Altena te organiseren. Altena TV doet mee en vijf 5 van de nu nog zeven partijen hebben toegezegd mee te willen werken.  Het is de eerste activiteit op de verkiezingskalender.

Goof van Vliet ( Progressief Altena): ‘21 november mogen we allemaal kiezen voor een nieuwe gemeenteraad. Voor het gesprek zoeken we nog een mooie plek. Een plek waar kennis wordt verzameld of doorgegeven, waar zonnepanelen op het dak liggen of waar al veel CO2-uitstoot is verminderd.’

Het thema die avond gaat over natuur, landbouw, energie en mobiliteit. ‘Hoe willen de partijen zo snel mogelijk in de nieuwe gemeente resultaten boeken op deze terreinen als het om duurzaamheid gaat? Wat kan de gemeente zelf doen en wat doen bewoners, ondernemers, maatschappelijke instellingen? De opdrachten zijn zeer groot: meer biodiversiteit onder andere voor insecten, veel besparingen op (fossiel) energiegebruik, meer schone energie, natuur inclusieve landbouw, elektrisch vervoer enzovoort.’

Insecten
Een stimulerend bericht in dit verband was het item op 6 juli in het 8 uur NOS-journaal over het veel te sterk teruglopen van de insecten. Van Vliet besluit: ‘ Dat ging over ons eiland, het Partridgeproject, over de patrijs waaruit blijkt dat door enkele goede maatregelen het aantal insecten enorm toe kan nemen. En daarmee ook over de rijkdom van de natuur.’Deel dit bericht met je vrienden!