Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kindertekeningen te bewonderen in het Visserijmuseum' Met gespannen gezicht knipt de gouverneur met de kids het lint door.
24jun 2018

Kindertekeningen te bewonderen in het Visserijmuseum

WOUDRICHEM - Vrijdag (23 -06) opende vestinggouvernante Beppie ten Böhmer een nieuwe expositie in het Visserij- en Cultuurhistorisch Museum in Woudrichem. De gemaakte kindertekeningen naar aanleiding van de schoolbezoeken van de Erfgoedbrabantprojecten Jet en Jan en Overgisteren zijn nu te bewonderen.

Ruim 33 kinderexposanten met broertjes, zusjes, ouders en/of grootouders waren aanwezig om hun tekening te bewonderen.

Project

In totaal bezochten dit schooljaar ruim 500 kinderen van 12 verschillende basisscholen uit het land van Altena dit enige Riviervisserijmuseum van Nederland.
Naast het levend museum, de zeilmakercursussen, de nettenbreicursussen ontwikkelde het museum over het Visrecht recentelijk een nieuw schoolproject voor kinderen van 10 plus.
Het is de bedoeling dat dit project in het nieuwe schooljaar wordt aangeboden aan de kinderen van Altena van de groepen 7 en 8 van de basisscholen en de brugklas van het voortgezet onderwijs. Het project bestaat uit een handleiding, zes lessen, een digitale tijdlijn van 1362-2062, excursies in de regio en het Poortersspel.

(Foto”s Frans Dansen)Deel dit bericht met je vrienden!