Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De Middeleeuwen op bezoek bij de scholen in Altena' Zelfs achter veel alledaagse gebruiksvoorwerpen zit nog een verhaal.
20jun 2018

De Middeleeuwen op bezoek bij de scholen in Altena

REGIO ALTENA: Deze hele week krijgen de basisscholen van Altena Middeleeuws bezoek. Het lesproject ‘Altena in de Middeleeuwen’ van de Heeren van Altena doet in samenwerking met Cultuurpunt Altena de basisscholen van Altena aan om de leerlingen kennis te laten maken met de middeleeuwen. Het lesbezoek is onderdeel van de Slag om Altena, een middeleeuws festival dat op 14 en 15 Juli in Almkerk bij golfbaan Almkreek zal plaats vinden.

Aan de hand van een grote kist vol met voorwerpen en uitgedost in Middeleeuwse kleding vertellen de Heeren van Altena aan de leerlingen hoe er geleefd werd in de Middeleeuwen. Van bekers en Middeleeuws bestek tot aan echte ridderhelmen en zwaarden, alles kunnen de kinderen aanraken en in het echt ervaren. Achter heel veel voorwerpen blijkt nog een interessant verhaal te zitten.

Wapenschild

Ook zijn aan alle basisschool leerlingen gevraagd om hun eigen versie van het nieuwe wapenschild van Altena te bedenken en te tekenen. Vanaf begin juli worden de mooiste exemplaren tentoongesteld in de bibliotheek in Woudrichem. De enige echte winnaar zal omgetoverd worden tot een echt ridderschild dat te zien is tijdens het middeleeuwse festival.

De Slag om Altena maakt deel uit van Altena Bruist, een combinatie van evenementen die het hele jaar door in Altena zullen plaatsvinden.Deel dit bericht met je vrienden!