Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Weidefestival gevarieerd met voor ieder wat wils' Ellen Hartman zorgde voor de vrolijke, muzikale noten.
16jun 2018

Weidefestival gevarieerd met voor ieder wat wils

GIESSEN - Met een inspirerend mini-symposium waarbij bevriende organisaties in grote getale aanwezig waren, werd gisterenavond (15-6) op Fort Giessen de aftrap gegeven van het Weidevogelfestival Altena. Zaterdagochtend gingen vervolgens de hekken om 10.00 uur open voor het publiek. De vereniging kan terugkijken op een geslaagd en gevarieerd evenement.

Zaterdag startte al om 6.00 uur met een vroege vogelwandeling door het nabijgelegen Almbos waar ervaren vogelaars met natuurliefhebbers op zoek gingen naar de vele vogelsoorten.

Voor volwassenen was er een doorlopende workshop, een demonstratie van de weidevogeldrone, informatie over kerk- en steenuilen, zwaluwen en tal van andere activiteiten. 

Ellen Hartman zorgde de hele dag met zang en gitaarspel voor muziek, kunstenares Lisette Kant was er met keramiek. 

Kinderen

Ook voor kinderen was er van alles te doen en te beleven.Zo werden zij op humorvolle wijze vermaakt door theatergezelschap Generaal Pardon! (foto onder). De kinderen konden eveneens waterdiertjes in de slotgracht ontdekken of ze maakten met de jongeren van scoutinggroep Loevestein een katapult of een vogelscherm van wilgentenen. In de tent van het Brabants Landschap ging de jeugd de uitdaging aan met het bakken van poffertjes van biologisch graan dat verbouwd is in de Struikwaard.

Radio A-FM registreerde de dag die voor iedereen wat in petto had. 

(Foto boven Altenatuur. Foto onder Generaal Pardon!)

Zie ook:
Altenatuur viert feest met groots Weidevogelfestival (ma, 28 mei 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!