Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Regio waardeert improvisaties van Generaal Pardon!' Rozen vanuit het publiek vonden met regelmaat hun weg naar de speelvloer ...
15jun 2018

Regio waardeert improvisaties van Generaal Pardon!

ALMKERK - In de mooi gevulde achterzaal bij 't Wapen van Emmickhoven ging Generaal Pardon! gisteravond (14-6) helemaal los. De negenkoppige improvisatiegroep speelde bruisend en energiek de avond vol met scènes en games gebaseerd op input vanuit het publiek. Twee uur lang werd de zaal vermaakt met zang, gags en andere dolkomische - ter plekke bedachte - verhandelingen. 

De improsaurussen speelden games als Het Kampvuur, het Jazz cadeau, WK Slomo, de muzikale drie-in-de-pan, de Doventolk en meer. Werd een scène of grap bijzonder leuk gevonden dan kreeg de speler of situatie een roos toegeworpen vanuit het publiek. De toneelvloer lag met grote regelmaat vol met de rode (plastic) ruiker.
De groep speelde dit keer bewust niet op het verhoogde podium, maar op de vloer. Dit om de afstand tussen publiek en de spelers zo klein mogelijk te houden. Die opzet deed het goed. Het kwam de sfeer en het contact met de toeschouwers ten goede. Sophie sprak na afloop: 'Ik had pijn in mijn kaken van het lachen!' Ook Els wist de ter plekke bedachte, gespeelde en gezongen scènes te waarderen: 'Het was erg leuk om naar te kijken.' Een andere bezoekster wist: 'Knap dat ze dit zó kunnen verzinnen!'

Kortom, veren alom. Tijdens de nazit met de spelers en een deel van het publiek bleef het daarom nog lang gezellig. 

Theatertraining
Improvisatietheater Generaal Pardon! maakt deel uit van Theatergroep Yrros! uit Sleeuwijk. De theatersporters sluiten traditioneel een theatertraining af met een voorstelling. Eerder stond de groep ook in Werkendam en Woudrichem. Nu dus voor de tweede keer in Almkerk.

De jongste Almkerkse aflevering - Generaal Pardon! Goes On! - werd dit keer bemensd door Lida Hagenaars, Jorien Buijs, Loes van Leeuwen, Lianne van der Vliet, Rob Latten, Cor Spek, Wim Kruijk, Albert van Buuren en Martin Edelbroek. De muzikale ondersteuning werd verzorgd door toetsenist Ingmar Dasseville uit Leuven (Vlaanderen).

(Foto Marieke de Boef)Deel dit bericht met je vrienden!