Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Manege Pompveld beleeft glanzende dag ' De ambachtelijke hoefsmid trekt direct bekijks van publiek en pers.
09jun 2018

Manege Pompveld beleeft glanzende dag

ALMKERK - ‘Gastvrij Pompveld’. Manege Pompveld beleeft vandaag (9-6) een dag met een glansrandje. Natuurlijk zit het weer aan alle kanten mee en is de stemming goed. Maar vooral de organisatie klopt. Leden en belangstellenden krijgen een keur aan activiteiten voorgeschoteld. Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd en ondertussen rijden de manegeruiters hun FNRS dressuur- en vaardigheidswedstrijden. Een team van Radio A-FM registreert de sfeer en de feiten. Altena TV doet datzelfde op beeld. 'Top!', vindt een bezoeker. 

Die dressuurwedstrijd blijkt een uitdaging voor broer en zus, Tommie en Lieve. De laatste glanst nog een beetje na van haar verjaardag. Gisteren werd zij 'al 7'. Beiden rijden op Cookie, een mooie, lieve pony. 'Hij is niet zo groot hoor' vindt Lieve op de radio bij A-FM. Als de verslaggever vraagt wat Lieve gaat doen tijdens de wedstrijden, antwoordt zij resoluut: 'Winnen!'
Broer Tommy gaat minder voor het goud. Hij rijdt paard omdat hij 'er plezier aan beleeft.' Tommie houdt van Cookie: 'Daar heb ik een band mee.' Of hij met eventuele prijzen zijn zus niet in de weg zit, reageert hij: 'Nee hoor, we rijden in een andere klasse.' Goed geregeld dus.

Passie
Aan de Midgraaf 19 is ook Marianne Verwoerd aanwezig, de eigenaar van de manege. Met plezier vertelt zij over haar passie voor paarden. Zij legt uit wat ze zoal doen op de manege, die op een mooie plek ligt direct naast natuurgebied het Pompveld. 'Een keer per jaar hebben wij een Open Dag. Dat is traditie. Dan kan iedereen een kijkje komen nemen. Wij verzorgen paard- en ponylessen en bieden pension- en vakantiestalling. Maar ook geven wij verzorgingscursussen en organiseren pony doe-dagen voor de kleine ruiters.'

Op de vier sterrenmanege vermaakt het publiek zich deze zonnige zaterdag buitengewoon. Onder begeleiding van muzikale klanken en boeiende interviews door het team van A-FM bekijkt men de ambachtelijke hoefsmid, stands met streekproducten, de bloem- en woondecoraties, paardensportartikelen en meer. De her en der opgestelde koetsen maken het sfeerdecor compleet.

Glanzen
De hoofdrolspelers deze dag zijn uiteraard de paarden. Die glanzen opvallend. 'Dan zijn ze tevreden en zitten ze goed in hun vel' legt Marjolein van de manege uit. Glanzen en shinen ... De associatie met Juf Ank en Meester Anton van de Luizenmoeder is snel gemaakt ...

In afwachting van de prijsuitreiking nemen mensen ook plaats in één van de menkarren en maken daarmee een rit over de crossbaan. Pret gegarandeerd. En wie dat niet wil, kan zich altijd nog door een fotograaf laten vereeuwigen. Al dan niet geschminkt. 

(Foto's Kevin Joosten - A-FM)Deel dit bericht met je vrienden!