Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ontmoeting Basisschool ’t Ravelijn en TU Delft' TU-docent Ianus Keller ontwikkelde het lesprogramma.
05jun 2018

Ontmoeting Basisschool ’t Ravelijn en TU Delft

WOUDRICHEM - In het kader van het cultuurmenu ontmoetten TU Delft en Basisschool ’t Ravelijn elkaar op donderdag 31 mei op de Werf. Het cultuurmenu is een jaarlijks nieuw cultuurprogramma beschikbaar voor alle basisscholen uit gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam, aangeboden door de BibliotheekCultuurPuntAltena.

Voor groep 3 en 4 was er dit jaar het project Schooltas in samenwerking met de TU Delft. Ontwerper en docent aan de TU Delft, Ianus Keller, heeft het lesprogramma ontwikkeld. In een aantal lessen zijn de leerlingen aan de slag gegaan om een eigen schooltas te ontwerpen. Aan de hand van opdrachtboekjes, speciaal vormgegeven ‘zak’tassen en voorgetekende tassen dachten de leerlingen na van welk materiaal de tas gemaakt moet zijn, wat de tas allemaal nodig heeft en natuurlijk hoe de tas eruit hoort te zien.

Tentoonstelling
Studenten van de TU Delft hebben met deze ontwerpen, filmpjes en foto’s van de leerlingen, prototypes ontworpen en uitgevoerd. De BibliotheekCultuurPuntAltena heeft met de ontwerpen, filmpjes en prototypes van de tassen een tentoonstelling gemaakt op De Werf in Woudrichem. Leerlingen van groep 3 van Basisschool ’t Ravelijn hebben eerst samen met Keller gesproken over het project en bekeken daarna gezamenlijk de resultaten van hun ontwerpen.Deel dit bericht met je vrienden!