Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rabobank Altena en Bommelerwaard gaan samen verder' De samenvoeging moet een nog sterkere bank opleveren.
18mei 2018

Rabobank Altena en Bommelerwaard gaan samen verder

ALMKERK - Rabobank Altena en Bommelerwaard willen samen verder. Gisteren (17-5) spraken beide banken althans hiertoe de intentie uit. Wel kregen partijen groen licht van de ledenraad van beide banken om de samenvoeging verder te onderzoeken. De keuze voor Altena en Bommelerwaard past omdat de gebieden veel raakvlakken en overeenkomsten hebben met elkaar zoals dorpen met een sterk sociaal karakter en een vergelijkbaar ondernemersklimaat.

De samenvoeging moet een nog sterkere bank opleveren die ook in de nieuwe vorm een stevige binding houdt met de gebieden Altena en de Bommelerwaard. Ook zal zij hiermee een aantrekkelijke werkgever blijven voor medewerkers. Tegelijkertijd is voldoende schaalgrootte een randvoorwaarde om gezonde financiële prestaties te blijven leveren.

“Klanten kennen ons als een bank met een sterke regionale binding. Om dit ook op de langere termijn te waarborgen, is deze samenvoeging noodzakelijk”, zegt Jaap Breugem, directievoorzitter van Rabobank Bommelerwaard. De komende maanden worden medewerkers en ledenraadsleden intensief betrokken bij de voorbereidingen van de samenvoeging. Joan Wassink, directievoorzitter van Rabobank Altena: “Door mee te denken leveren zij een belangrijke bijdrage aan de uiteindelijk te vormen bank”.

Lokaal betrokken
Eén van de belangrijkste opdrachten die de ledenraad de banken meegeeft, is het zorgdragen voor lokale maatschappelijke betrokkenheid. Dat is waar de Rabobank zich in onderscheidt. Als het gebied waar de bank actief is groter wordt, moeten daarvoor andere samenwerkingsvormen ontwikkeld worden. “Onze kennis van de lokale markt houden we op peil door ons actief te bewegen in de lokale netwerken. Met herkenbare gezichten en vaste aanspreekpunten. Ook blijven we met sponsoring en het Coöperatiefonds ons steentje bijdragen aan regionale initiatieven”, aldus de beide directievoorzitters. Uiteindelijk streven beide banken er naar dat de ledenraden in oktober 2018 instemmen met de daadwerkelijke samenvoeging.

Huisvesting
Per 1 januari 2019 is het huidige pand van Rabobank Altena verkocht aan de gemeente Altena. De dienstverlening van Rabobank Altena blijft aan de Sportlaan 170 in Almkerk. De vestigingen van Rabobank Bommelerwaard blijven op de huidige locaties.Deel dit bericht met je vrienden!