Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bommetjevolle Vesting voor WK Visbakken' De lat van de kwaliteitseis voor de baksels lag opnieuw hoog.
11mei 2018

Bommetjevolle Vesting voor WK Visbakken

WOUDRICHEM - Bomvol was het. De Vesting puilde uit van enthousiaste mensen die naar Woerkum kwamen voor het 22e Kampioenschap Visbakken, voor de gezelligheid, de kraampjes en/of de kermis. Gesproken wordt van meer dan 10.000 bezoekers die het stadje aandeden voor de aftrap (10-5) van het jaarlijkse Festival Weekend Woudrichem dat duurt tot 12 mei.

De traditionele topper met Hemelvaartsdag is altijd het Wereldkampioenschap Visbakken: wie bakt de zalm of poon het meest smakelijk. Niet te vet, niet te droog, maar juist goed. Negentien deelnemers en zes teams vulden de vesting met de herkenbare vislucht. Via Radio A-Fm, die live aanwezig was, viel te horen dat 'er wel vette vis in de pannetjes zat'. Aan het woord was juryvoorzitter Johan Combee - en de allereerste kampioen in 1997. De lat lag hoog. Wat wil je, voor een wereldkampioenschap ...Hij vertelde dat men dit jaar de algehele kwaliteit van de baksels wat minder vond. Maar dat drukte niettemin de pret van het evenement niet. Want gebakken - en gesmuld - werd er ...

Volgend jaar gewoon weer
Burgemeester Noordergraaf reikte als vanouds de prijzen uit. De eerste burger stelde bezoekers en visbakkers gerust: 'Ook volgend jaar, in de nieuwe gemeente Altena, zal de nationale visbakwedstrijd weer in Woudrichem zijn.'

Uiteindelijk won Jannie Timmermans het WK Visbakken 2018. De tweede prijs ging naar Sietse Huizinga en de derde prijs kreeg Peter Vink.

Maar er werden meer prijzen uitgereikt. De Henk de Kock-Trofee voor de Woerkumse zalm was voor Sander Bouwhuis en de gelijknamige trofee voor rode poon ging ook naar Jannie Timmermans (beste visbakster 2012). Team ‘De Hoop' kreeg de aanmoedigingsprijs en de originaliteitsprijs ging naar het team ‘Wij bakken er niets van’. De beste vuurduvelbakker bleek Gerrit Vink. 

Maar er is méér ...
Voor vrijdag en zaterdag 11 en 12 mei staat nog het volgende op het programma ...

Vrijdag
Sprintwedstrijden roeien en roeiclinics i.s.m. WSV Woudrichem – Afgedamde Maas - 18.00 - 21.00 uur
Kermis - Janus Baks Bastion – 13.00 – 23.00 uur

Zaterdag
Kinderrommelmarkt – Molenstraat - 6.00 – 12.00 uur
48e Jaarmarkt – Kerkstraat – Hoogstraat - 9.00 – 17.00 uur
Levend Museum – Arsenaal - 11.00 – 17.00 uur
Bezoek Visserijmuseum – Arsenaal
Presentatie oude ambachten – Arsenaal
Vis bakken – Arsenaal
Nederlands kampioenschap werpzakwerpen – Kerktuin Arsenaal - 11.00 – 17.00 uur
Kinderactiviteiten in samenwerking met Trema Welzijn – Hoogstraat
Kermis - Janus Baks Bastion – 10.00 – 23.00 uur

(Foto’s Lian Oomen voor Woudrichem.Net)Deel dit bericht met je vrienden!