Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Roelof Bleker stopt als dijkgraaf voor Waterschap '
28apr 2018

Roelof Bleker stopt als dijkgraaf voor Waterschap

Regio - Roelof Bleker is per 1 september 2018 benoemd tot voorzitter van het bestuurscollege van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Hij kondigde tijdens de vergadering van het algemeen bestuur van het waterschap aan na bijna acht jaar zijn functie als dijkgraaf neer te gaan leggen.

Roelof Bleker: ‘Ik ben erg blij met deze nieuwe positie. Het werk is op het snijvlak van kunst, technologie en onderwijs. Iets waar ik mij al jaren voor interesseer en waar ik graag mijn bestuurlijke ervaring aan verbind.’

‘Komende maanden ga ik als dijkgraaf hard aan de slag met een aantal belangrijke dossiers voor Waterschap Rivierenland en de medewerkers van de waterschappen. Zo zal ik mij onder andere concentreren op een uitdagende meerjarenbegroting en werken aan een CAO met een fatsoenlijke loonsverhoging voor 2017 en 2018.’

Ervaring

De vertrekkende Bleker kijkt tevreden terug op de achterliggende periode: ‘Werken bij een waterschap doe je niet alleen. Ik heb samen met deskundige en betrokken bestuurders en medewerkers van het waterschap mij mogen inzetten voor een schone en veilige leefomgeving in het rivierengebied. Een waardevolle ervaring die ik meeneem naar mijn nieuwe functie.’

Bleker is sinds 2010 dijkgraaf van Waterschap Rivierenland. Tussen 2001 en 2010 was hij wethouder Stedelijk ontwikkeling en Cultuur in de gemeente Enschede.

Het bestuur van Waterschap Rivierenland gaat zo spoedig mogelijk aan de slag met de opvolgingsprocedureDeel dit bericht met je vrienden!