Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuw plan vaarbelasting Biesbosch is 'zot'' VBZ is bang voor jaarlijkse verhogingen waar 'je niets tegen kunt doen'.
18apr 2018

Nieuw plan vaarbelasting Biesbosch is 'zot'

WOUDRICHEM - WERKENDAM: De Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw (VBZ), een behoudsorganisatie van authentieke Nederlandse riviervissersschepen, vindt het plan voor vaarbelasting Biesbosch via de watersportvereniginging 'zot'. Dit laat men weten via Facebook.

Nationaal Park De Biesbosch lanceerde eerder een plan om vaarbelasting te heffen op vaartuigen die de Biesbosch doorkruisen. De heffing zou via de gemeenten moeten verlopen. Dat lukte toen niet. De gemeente Werkendam reageerde negatief op dit plan. De Federatie van Watersportverenigingen in de Biesbosch schortte dit plan op: 'Het is geen goed onderbouwd plan. Nu will het parschap de heffing realiseren via de watersportverenigingen. En dat schiet de VBZ in het verkeerde keelgat.

Stemmen
De Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw laat weten: 'De leden van de verenigingen moeten hier op de Algemene ledenvergadering over stemmen. Stem tegen dit plan. Wij hebben bij de gemeente Werkendam een ander voorstel gedaan dat op jaarbasis ongeveer 130 a 140 duizend euro op zal leveren. Dit plan moet nog door de raadsvergadering. Wie voor dit plan stemt, zet de gemeente buitenspel. Dan kan de gemeente niets meer doen'

'Zotte plan'
De VBZ is bang dat men bebint met een heffing van 10 euro en bij tekorten er een jaarlijske verhoging komt 'zonder dat wij daar iets aan kunnen doen. Dan betaal je zo de 50 euro die men vier jaar geleden al wilde. Dus stem tegen dit zotte plan.' Aldus de strijdbare oproep. Deel dit bericht met je vrienden!