Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dirigent Ron van Vuuren trots op JA!' Het niveau was zelfs hoger dan doorgaans op een concours wordt gehoord.
16apr

Dirigent Ron van Vuuren trots op JA!

WOUDRICHEM - Om maar met cijfers te beginnen: één bus, tweehonderd kilometer, veertig muzikanten, 13 april, één dirigent, één compositie, negen deelnemers, 15 minuten inspeeltijd, 8½ minuut podium, 85,67 punten, vijfde plaats. Een interessante puzzel waar Jennifer van Dalen, muzikant van JA! Jeugdfanfare Altena, niet lang over hoeft na te denken. Lachend vertelt ze het antwoord: ‘Dat is natuurlijk onze deelname aan het ONFK in Drachten!’.

Ze vertelt enthousiast dat de muzikanten vanaf januari hard naar deze dag hebben toegewerkt. ‘Gewone repetities, sectierepetities, gastdirecties, deelname aan de Paasblaas in Aarlanderveen en natuurlijk ons goed bezochte succes-wens-uitzwaai-concert op 8 april. Daar speelden we het verplichte werk Fúzje voor de laatste keer in voorbereiding op de grote dag afgelopen vrijdag. We hebben er alles aan gedaan: er is zelfs één muzikant die het plaatsen van zijn beugel heeft uitgesteld voor dit kampioenschap omdat het trompetspelen met beugel écht niet zo lekker gaat.’

Trots
Dirigent Ron van Vuuren is trots op ‘zijn’ Jeugdfanfare: ’Dertig van de veertig muzikanten traden nog nooit in zo’n entourage op. Zelfs voor mij was dit de eerste keer als dirigent. Ik ben heel blij met het resultaat van 85,67 (van de 100) punten. We zijn in september 2016 met negen muzikanten gestart en dan spelen we anderhalf jaar later met deze muzikanten op een zeer goed niveau in de vierde divisie op het ONFK.’
De mening van Ron wordt onderstreept door de juryvoorzitter van het ONFK. Hij roemde het hoge niveau van de vierde divisie en vond dit zelfs hoger dan doorgaans op een concours wordt gehoord.

De muzikanten van JA! Jeugdfanfare Altena treden nog op in de Efteling. Daarna gaan zij studeren op de compositie die zij in januari 2019 in première brengen ter gelegenheid van Altena Bruist!Deel dit bericht met je vrienden!