Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Jeugd Kunst Na Strijd speelt mooie noten tijdens voorspeelmiddag' De jeugd liet zien en horen dat ze al prima muziek kunnen maken.
15apr

Jeugd Kunst Na Strijd speelt mooie noten tijdens voorspeelmiddag

WOUDRICHEM - Muziekvereniging Kunst Na Strijd kan terugkijken op een zeer geslaagde voorspeelmiddag, waarbij de nieuwe aanwas liet horen wat ze in huis hebben. De middag was bedoeld voor de jeugdleden, maar ook gevorderde muzikanten mochten meedoen. En voor sommigen was dat, ook na meer dan 35 jaar muzikale ervaring, nog best spannend.

In een gezellig gevuld Rondeel traden sommigen leden alleen op, anderen in een duet of trio, weer anderen met cd of pianobegeleiding. Zo waren er optredens van leerlingen die in oktober met de blazersklas begonnen op de Eben Haëzer-school. Zij lieten zien dat muziek maken niet alleen heel leuk is, maar dat je in een half jaar tijd samen al hele leuke liedjes kunt spelen. Ook gevorderde leerlingen deden mee. Zo oogstten Rianne en Marieke op dwarsfluit met pianobegeleiding en Fabiënne op klarinet veel lof met hun indrukwekkende optredens. Ook was er een kopertrio (cornet-trompet-trombone) dat samen goed was voor 118 jaar muzikale ervaring. 

De jury voorzag alle optredens van commentaar. Uiteraard met hier en daar een kritisch woord, maar met nadruk op wat er allemaal wel goed ging.

Het Opleidingsorkest van Kunst Na Strijd trad halverwege de middag op. Zij brachten een zeer gevarieerd en licht programma, dat aangekondigd werd door de leerlingen van het orkest zelf. Duidelijk is dat deze groep muzikantjes veel vooruitgang boekt, vergeleken met hun optreden op het Nieuwjaarsconcert afgelopen januari.

Alle deelnemers kregen, behalve hun juryrapport, ook een certificaat van deelname mee naar huis.Deel dit bericht met je vrienden!