Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Brandweerteam Giessen derde op regionale wedstrijden'
15apr

Brandweerteam Giessen derde op regionale wedstrijden

WERKENDAM / GIESSEN: Zaterdag 14-4 streden tien regionale brandweerteams weer met en tegen elkaar in de Provinciale vaardigheidstoetsen Hoofdklasse. Eén van de deelnemers was brandweerteam Giessen. Zij deden met zes man mee tijdens de 112-wedstrijd in Werkendam.

Het scenario dat speelde was een brandmelding in een bedrijfshal waar units worden gemaakt. De eigenaar meldde de brand zelf, maar zat nog in het gebouw vast en kon niet naar buiten vanwege de vuurhaard en brandwonden.

Brandweerteam Giessen doet verslag: 'Ter plaatse hebben we verkend en bleek er ook nog een persoon met zijn arm onder een containerunit vast te zitten. Hierop is de inzet bepaald door de bevelvoerder en bestreden we eerst de brand en haalden de melder/eigenaar achter de vuurhaard weg waarna de vuurhaard kon worden afgeblust.'

Vervolgens haalde het team ook het tweede slachtoffer uit zijn benarde positie door met de "spreider" de unit op te lichten waardoor de arm weer vrij kwam.

Brandweerteam Giessen eindigde op een derde plaats: 'Wij zijn trots op het eindresultaat, een 3e plaats uit 10 deelnemende ploegen!'

Vaardigheidstoetsen
De vaardigheidstoetsen in 2018 worden georganiseerd onder auspiciën van het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité. Deze keer in samenwerking met de medewerkers van de brandweer Werkendam.

(Foto Brandweer Giessen Facebook)Deel dit bericht met je vrienden!