Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Basisschool Waardhuizen staakt op ludieke wijze' Geen schrijven, taal of rekenen, naar levenslessen.
10apr

Basisschool Waardhuizen staakt op ludieke wijze

WAARDHUIZEN - Vrijdag 13 april hebben de vakbonden opnieuw opgeroepen tot een stakingsdag in het onderwijs om aandacht te vragen voor betere salarissen, minder werkdruk en de toekomst van het beroep van leerkracht. Schoolvereniging de Stroming, waar CBS Waardhuizen onder valt, houdt deze dag de scholen gewoon open.

'Als team van CBS Waardhuizen hebben we besloten om op een ludieke manier aandacht te vragen voor de problemen in het onderwijs. We willen met de kinderen graag iets terug doen voor mensen die het moeilijk hebben. Geen rekenen, taal en schrijven, maar wel een belangrijke levensles die ze wellicht nooit meer vergeten.'

Helpen

De school heeft een ander programma samengesteld. De groepen gaan zich inzetten voor Voedselbank Altena en helpen een handje op de kinderboerderij in Werkendam. De kinderen van groep 1 tot en met 3 mogen daar helpen met vegen, harken, dieren verzorgen en schoonmaken van de hokken. De anderen gaan naar Uitwijk. Ze gaan om 9.00 uur naar de boerderij van de familie van Daalen waar ze in de grote schuur aardappels, rode bietjes en wortels mogen rapen. Deze worden dan in de vrachtwagen van de Voedselbank geladen en vervolgens gaan kinderen en ouders mee naar het uitdeelpunt in Sleeuwijk waar de vrachtwagen gelost wordt en er een uitleg en rondleiding  is.Deel dit bericht met je vrienden!