Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Maatschappelijke Beursvloer Altena stopt' 2015. De eerste Beursvloer Woudrichem in de Lemmenskamp
09apr 2018

Maatschappelijke Beursvloer Altena stopt

WOUDRICHEM - ALTENA: Het gonsde al even, Beursvloer Altena zou gestopt zijn. Die geruchten werden gevoed door de website die niet meer werd bijgehouden en de stilte rond de organisatie. Maar nu is het dan duidelijk: de Maatschappelijke Beursvloer Altena 2018 gaat niet door door een chronisch gebrek aan vrijwilligers. Het batig saldo van de stichting Beursvloer werd inmiddels statutair gestort op de rekening van een goed doel. In dit geval de Hartenbrigade. Wel is er hoop op een doorstart in 2019.

Eerder werden nog verwoede pogingen gedaan nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Een werving voor bestuursleden, onder meer via Woudrichem.net, leidde kennelijk niet tot het gewenste resultaat. Ook aanhaken bij andere organisaties bracht geen soelaas.

Doorstart
Op de rol stond de editie in De Werf op 12 april. Deze gaat dan ook niet door. Het gebrek aan vrijwilligers uit het maatschappelijk veld is hiervoor de reden, zo laat voorzitter Kees Braat aan Het Kontakt weten. ‘Dat betekent dat er in 2018 geen beursvloer meer georganiseerd wordt. We zijn er echter niet in geslaagd om nieuwe vrijwilligers aan ons te binden. Misschien dat we in de nieuwe gemeente Altena in 2019 een doorstart kunnen maken.’

Projectgroep
De laatst bekende projectgroep werd bemand door Kees Braat als projectleider, Nicolette van Andel vanuit Stichting De Vleet, Ardjan Stegehuis namens de gemeente Aalburg, Nick Iseger namens Werkendam en Agnetha Schaar namens de gemeente Woudrichem.

In 2015 startte het evenement in De Lemmenskamp in Woerkum als Beursvloer Woudrichem. Burgemeester Arie Noordergraaf beroerde toen de gong. In 2016 ging het event van lokaal naar regionaal. Fort Altena was dat jaar gastheer. In 2017 viel die eer te beurt aan Autobedrijf Van Rijswijk in Veen.

(Foto Woudrichem.net)

Zie ook:
Beursvloer Woudrichem succesformule voor Altena (do, 11 jun 2015)
Beursvloer Woudrichem zoekt nog verenigingen (ma, 8 jun 2015)
Woudrichem gaat de Beursvloer op (za, 25 apr 2015)
Woudrichem start Maatschappelijke Beursvloer (vr, 9 jan 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!