donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

CDA Altena wil langs de Alm afvalbakken

26 maart 2018 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - REGIO: Zwerfafval is een groeidend probleem, ook in Altena. Blikjes, flesjes, plastic doppen en meer worden in flinke getale aangetroffen in sloten en langs bermen. Wie van Nieuwendijk over de N322, richting Brakel rijdt of vandaaruit bij Giessen de afslag pakt via de N267 naar Heusden, zal een spoor van neergegooide troep aantreffen. Ook de wandelroute langs de Alm heeft te kampen met rondslingerend vuil. CDA Altena vindt dat er iets moet gebeuren: 'Dit kan toch niet de bedoeling zijn?' 

De partij stelt vragen aan het college en verzoekt om vuilnisbakken te plaatsen langs het riviertje: 'Wij hebben vernomen en ook uit eigen waarneming geconstateerd dat er geen mogelijkheid wordt geboden om afval in bakken te deponeren in het gebied rondom deze bankjes. Geregeld ligt het hier dan ook vol met afval. Dit kan toch niet de bedoeling zijn?"

Een prima voorstel, zeker als passanten het vuil inderdaad deponeren in de ter plaatse gemonteerde afvalbak. Dat is vooral een mentaliteitskwestie. Of een gewoon besef van 'schoon'. 

Bankstel
Afgelopen zaterdag (24-3) stak Scouting, samen met vrijwilligers en de gemeente, de handen uit de mouwen en haalde men twee auto's vol troep op. Plus een bankstel in Andel. 

In Wijk en Aalburg bonden buurtbewoners eerder de strijd aan tegen zwerfafval langs de Aalburgsestraat en dan met name in de bermen van het buitengebied, lokaal bekend als Dulve.

Zie ook:

Lees meer over:

CDA Altena afval alm bankjes
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.