woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Dokter Tinus steunt project Kunst voor Vlinderkind

17 maart 2018 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Na een maandenlange en intensieve voorbereiding is het dan eindelijk zover! Op zaterdagavond 24 maart zal het slotstuk plaatsvinden van het project Kunst voor Vlinderkind, georganiseerd door Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd (KNS). Dit project heeft als doel om verschillende kunstvormen met elkaar te verbinden, kinderen enthousiast te maken voor die kunstvormen en een goed doel te steunen. Ook Dokter Tinus reageerde enthousiast en steunt mee.

In de afgelopen maanden is door de projectgroep van KNS hard gewerkt. Lokale kunstenaars zijn bereid gevonden een schilderij, foto of beeld ter beschikking te stellen voor de veiling. Behalve de lokale kunstenaars werd ook Dokter Tinus (Thom Hoffman) gevraagd om mee te werken aan dit project. Met veel enthousiasme stelde hij twee foto’s en twee gesigneerde boeken ter beschikking voor de veiling.
Op de basisscholen ’t Ravelijn en Eben Haëzer in Woudrichem werden lessen gegeven over het verhaal achter het muziekwerk “Schilderijen van een Tentoonstelling” van Moussorgsky. De kinderen werden vervolgens uitgedaagd om ook een schilderij bij die muziek te maken. Hier werd verder op in gegaan tijdens de workshops die door onder andere Martin Copier van Pand 24 uit Werkendam werden gegeven. De leerlingen maakten prachtige kunstwerken niet alleen individueel maar vanaf groep 5 ook in groepsverband. Enkele van deze individuele werken en alle groepswerken zijn momenteel te bewonderen in MFC De Werf in Woudrichem, samen met alle kunstwerken van de lokale kunstenaars.

Kunstveiling
Om geld op te halen voor dit goede doel is op zaterdagavond 24 maart een uniek evenement: een kunstveiling gecombineerd met een concert door Kunst Na Strijd. Om 18.00 uur is ’t Rondeel in Woudrichem geopend om alle werken die geveild worden te bekijken. De schilderijtjes die door de basisschoolleerlingen zijn gemaakt, worden dan te koop aangeboden.

Om 19.00 uur begint het concert, waarbij verschillende muziekwerken worden gespeeld door Kunst Na Strijd, afgewisseld met de veiling van de kunstwerken. Aan het einde van de avond zal bekend worden gemaakt hoeveel geld is opgehaald voor Stichting Vlinderkind.

Toegang van dit evenement is gratis.

Stichting Vlinderkind
Al deze inspanningen zijn gedaan om een prachtig goed doel te kunnen steunen: Stichting Vlinderkind. Deze stichting zet zich in voor onderzoek naar de zeer ernstige en ongeneeslijke huidziekte Epidermolysis Bullosa, ook wel EB of Vlinderziekte genoemd. Bij deze ziekte is er een verstoring in de huidlagen waardoor bij de minste aanraking al blaren kunnen ontstaan. Er zijn verschillende vormen, waarbij bepaalde vormen zo ernstig zijn dat kinderen binnen het eerste levensjaar komen te overlijden. De basisschoolleerlingen kregen door een medewerker van de stichting uitleg over Vlinderziekte.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.