vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Rabobank Altena: 'Deelnemen aan regionale samenleving'

14 maart 2018 (door WoudrichemNet)

ALMKERK / REGIO: Rabobank publiceerde haar geïntegreerd jaarverslag 2017. De bank legt hierin maatschappelijke en financiële verantwoording af. Ook illustreert het uitgebreide verslag de betekenis van Rabobank voor mens, milieu en maatschappij en welke groei er in 2017 heeft plaatsgevonden. Naast het jaarverslag 2017 publiceren alle 102 lokale Rabobanken tevens een compacte infographic met hun maatschappelijke impact in de regio.

Lokaal maken we het verschil, zegt Joan Wassink, directievoorzitter van Rabobank Altena. ‘We staan op voor onze klanten. Dat doen we met het delen van kennis, aansluiten bij lokale netwerken en deelnemen aan projecten. Dit alles met als doel om van betekenis te zijn in de samenleving’.

Impact in Altena
Rabobank Altena vindt het belangrijk om een rol te spelen in de groei van de maatschappij. Dat doet ze niet alleen, maar vaak samen met organisaties die maatschappelijk impact hebben. En dan niet enkel met financiële middelen, maar met name door het verbinden van kennis en netwerken.

Zo deelde de bank bij de Vitaminekantine kennis op het gebied van carrière en voeding. Gaven ze gastlessen op basisscholen en ondersteunden ze ondernemers in de dop bij hun ondernemings-plannen. Er kwam ook een vervolg op Vitaal Altena, onder andere door ruimte te bieden aan het Living Lab. De bank vindt het belangrijk om dichtbij te zijn, dat benadrukken ze met mobiele adviseurs. Zij bezoeken klanten aan huis als zij niet naar de bank kunnen komen en verzorgen workshops voor de Rabo Mobiel Bankieren app.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.