Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Taak Vestinggouverneur klaar in discussie rond de Veste' Van den Ende: ‘Reacties sterken mij dat het goed wonen is in de Vesting.’
08mrt

Taak Vestinggouverneur klaar in discussie rond de Veste

WOUDRICHEM - Deeltijdvestinggouverneur Sjef van den Ende richt zich in een schrijven tot de ingezetenen van Woerkum. Dit naar aanleiding van de voorgenomen verkoop van De Veste aan een derde commerciële partij. Eerder deed de Gouverneur een oproep hier tegen in het geweer te komen. De Veste moet behouden blijven voor buurtbewoners, meende hij. Nu de gemeenteraad, het Vestebestuur en de media in beweging zijn, acht hij zijn taak volbracht. In een reactie doet hij uit de doeken waarom.

Als VestingGouverneur heb ik de afgelopen week mijn best gedaan om de aangekondigde verkoop van het pand 'De Veste' onder de aandacht te brengen. Omdat niet onderzocht is of het pand geëxploiteerd kan worden door de buurtbewoners zelf, achtte ik het mijn plicht deze discussie op te starten voordat het pand verkocht was. Buurthuis 'De Veste' is immers veel meer dan een markant gebouw. Het heeft jaren gefunctioneerd als het kloppend hart van de vesting en heeft een speciaal plekje bij heel veel inwoners.

Voorts ben ik van mening dat iedere buurt recht heeft op een plek zoals 'De Veste'. Een laagdrempelige plek waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten, waar de zwakkere in onze samenleving van harte welkom zijn en die als een broedplaats fungeert voor de uitvoering van creatieve ideeën die de sociale samenhang en leefbaarheid in de vesting bevorderen.
Tot slot zijn er tal van voorbeelden in het land waar inwoners gezamenlijk hun schouders onder hun buurthuis zetten en het succesvol runnen als sociale onderneming waar geen subsidie bij nodig is.

Mede dankzij de vele reacties is er inmiddels de nodige reuring in de gemeenteraad en de media rondom de verkoop ontstaan. De gemeente en het bestuur van 'De Vleet' zijn met elkaar in gesprek en daarmee is mijn rol als VestingGouverneur in deze discussie klaar.

Als VestingGouverneur dank ik een ieder voor de positieve reacties, het heeft mij gesterkt in de opvatting dat het goed leven is in de vesting.

Uw nijverig en nederig dienaar,
Hoogachtend,

Ronald van den Ende
Deeltijd VestingGouverneur’

Zie ook:
Vestinggouverneur op de bres voor de Veste (wo, 28 feb 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!