Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dorpsraad Almkerk laat oude tijden herleven' ‘Wie heeft er nog spullen uit die periode?’
02mrt

Dorpsraad Almkerk laat oude tijden herleven

ALMKERK - De jaren zestig passeren de revue. In 1963 iwerd over het leven en wonen in Almkerk een mooie dorpsfilm gemaakt. Voor toen een bijzondere gebeurtenis.

Naar aanleiding van de succesvolle presentatie van een nieuwe dorpsfilm in 2016 ontstond het idee bij de dorpsraad Almkerk om de oude film uit de mottenballen te halen en deze te vertonen in servicebioscoop Hollywoud en Altenahove in Almkerk. Altenahove en Hollywoud waren meteen enthousiast.

De film laat een mooi beeld zien van het leven en wonen in 1963. De dorpsraad laat weten: ‘Op die manier kunnen we ervaren wat er allemaal in de ruim 50 jaar is veranderd. Mooi om op terug te kijken voor de ouderen en herinneringen op te halen en leuk voor de jongeren om te zien hoe men in Almkerk toen leefde.’

Mini-markt

Rondom de vertoning van de film komt er nog een mini-markt met attributen en foto’s uit die periode en komen nog enkele Almkerkers aan het woord die iets gaan vertellen over de jaren zestig.

De film wordt op dinsdagmiddag 20 maart vertoont in Altenahove voor de ouderen en op donderdagavond 22 maart in Hollywoud voor de overige belangstellenden.

De dorpsraad Almkerk is daarvoor op zoek naar allerlei vormen van materiaal uit die periode. Dat kunnen foto’s zijn, krantenknipsels, verzamelingen, huishoudelijke artikelen, shirtjes die verenigingen toen droegen, filmpjes, anekdotes, enzovoort. Alles is welkom.

Mail via onderstaande link of bel met Zeger van der Stelt tel. 0183-400169 of Kees Noorloos tel. 0183-401413.Deel dit bericht met je vrienden!