vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Monieks Uitvaartverzorging mag rouwkamer starten in vesting

21 februari 2018 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM / SLEEUWIJK:  Vandaag (21-2) kreeg Monieks Uitvaartverzorging officieel toestemming vanuit de gemeente Woudrichem voor de opening van een huisrouwkamer in de vesting van Woerkum.

De ondernemer uit Sleeuwijk start deze op het adres Kerkstraat 12 in Woudrichem. Zij laat weten: 'Vandaag officieel bericht gekregen vanuit de gemeente Woudrichem dat het openen van de huisrouwkamer aan de Kerkstraat 12 in Woudrichem mag doorgaan.'

Vrijdagavond 16 maart is er van 18-21 uur open huis.

Bezwaren
Eerder kwam (een deel van) de directe omgeving in opstand tegen de voorgenomen plannen van Monieks Uitvaartverzorging. Uitgenodigde buren stopten de uitnoding voor een informatieavond ook bij anderen in de bus. De opkomst werd die avond groter dan aanvankelijk voorzien. Het werd een 'pittig' gesprek, waar de direct omwonenden zich veelal uitspraken tegen de komst van een huisrouwkamer. Bezwaren waren onder meer 'parkeerdruk ', 'te smal straatje', 'onvoldoende ruimte', 'een rouwkamer hoort niet in een woonwijk' en een rouwkamer op die plek zou 'toeristen weghouden'. 

Het gemeenteraadslid voor Gemeentebelangen, Martin van Dijk, twitterde eerder hierover: '... De tegenstanders waren een selectie uit de buurt en zeker niet alle direct omwonenden. Want er zijn er zeker ook met geen bezwaren.'

Werkendam
In Sleeuwijk werd door Monieks Uitvaartverzorging eerder een soortgelijk plan gelanceerd. Dat ging niet door vanwege het (nog) ontbreken van gemeentelijke toestemming. Ook in dit geval bleken buren not amused over de gedachte een rouwkamer in de wijk te krijgen. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.