vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Stichting Vlinderkind bezoekt basisscholen Woudrichem

18 februari 2018 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Vrijdag 16 februari bezocht Jack van Zijp (voorzitter Stichting Vlinderkind)  de basisscholen ’t Ravelijn en Eben Haëzer in Woudrichem. Daar gaf hij een presentatie over Stichting Vlinderkind.

Stichting Vlinderkind heeft de strijd aangebonden met de ongeneeslijke ziekte Epidermolysis Bullosa, ook wel vlinderziekte genoemd. De stichting zamelt onder andere geld in voor onderzoek naar genezing van deze huidziekte. Van Zijp vertelde de kinderen wat Epidermolysis Bullosa (EB) inhoudt, een huidziekte waarbij de hechting tussen de verschillende huidlagen verstoord is. Hierdoor ontstaat blaarvorming met veel pijn en jeuk. Jack vertelde de kinderen  wat het betekent om met deze ziekte te leven. Hij heeft zelf een zoon met EB en weet er dus veel van. De kinderen waren zichtbaar onder de indruk van zijn verhaal. .

Kunstwerken
De presentaties op de basisscholen zijn onderdeel van het project Kunst voor Vlinderkind. Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd organiseert dit project. Op 24 maart zal er een concert gegeven worden in ’t Rondeel in Woudrichem. Tijdens dit concert is er een veiling waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Vlinderkind. Er worden kunstwerken van lokale kunstenaars geveild. Ook maakten de leerlingen van de basisscholen speciaal voor dit project schilderijtjes. Deze worden voorafgaand aan het concert verkocht. Een aantal van deze schilderijen wordt door een vakjury uitgekozen om ook geveild te worden.

Lees meer over:

kunst Stichting Vlinderkind
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.