Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gemeentehuis Altena waarschijnlijk in pand Rabobank' De gemeenteraden nemen op 19 maart a.s. een definitief besluit.
13feb

Gemeentehuis Altena waarschijnlijk in pand Rabobank

ALMKERK - Het huis van de burgers van de nieuw te vormen gemeente Altena wordt Rabobank Altena aan de Sportlaan in Almkerk. De gemeente koopt te zijner tijd het pand en verhuurt dat (delen ervan) dan aan de bank. De gemeenteraden moeten nog definitief beslissen, maar de intentie werd vandaag door de vier partijen ferm uitgesproken. 

De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem en de Coöperatieve Rabobank Altena zien mogelijkheden om in de toekomst samen de locatie van de Rabobank in Almkerk te delen.
De drie gemeenten hebben voor de huisvesting van de nieuwe gemeente Altena een scenariostudie uitgevoerd.

Scenario
De multicriteria-analyse wijst uit dat een 'uni-locatie aan de Sportlaan in Almkerk in combinatie met een gezamenlijk gebruik met de Rabobank van deze locatie, het meest gunstige scenario oplevert'. De gemeente heeft het voornemen het pand te kopen en vervolgens delen hiervan te verhuren aan de Rabobank.

Ook voor de Rabobank is dit een positief scenario. Het pand is in de huidige vorm te groot voor de bank. De unieke kans doet zich voor het pand te verkopen en de dienstverlening van de gemeente en de bank op één locatie onder te brengen.

Besluit
Deze intentie van de drie colleges van B&W wordt op 19 februari 2018 opiniërend behandeld in de Fusieraad. Aansluitend wordt aan de raden op 19 maart 2018 gevraagd hierover een definitief besluit te nemen.

(Foto's Woudrichem.Net)Deel dit bericht met je vrienden!