Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Over en uit Dokter Tinus keert niet terug naar Wourkem' Het is klaar en gedaan. Wourkem is van de baan.
26jan 2018

Over en uit Dokter Tinus keert niet terug naar Wourkem

WOUDRICHEM - Waar menigeen voor vreesde blijkt bewaarheid: dokter Tinus keert niet terug naar Wourkem. Zo maakte SBS vanmiddag (26-1) bekend. De zender stopt met de hitserie en er komt dus geen zevende seizoen. Dit tot spijt van Thom Hoffman (Dokter Tinus) die zich laatste dagen nog sterk beijverde de serie juist wél op de buis te krijgen. Na zes seizoenen trekt SBS dus de stekker eruit. Het 'wikken en wegen' van de mediagigant voorgaande weken is hiermee definitief ten einde. 

In De Stentor laat een woordvoerder van SBS weten: 'Bij programma’s waarvan de resultaten teruglopen, maken we de afweging om te stoppen. Na zes seizoenen van Dokter Tinus constateren wij een daling in cijfers. Het marktaandeel van het laatste seizoen in de doelgroep 20-54 jaar, waar SBS 6 zich op richt, is 25 procent lager ten opzichte van het gemiddelde van de voorgaande seizoenen.'

SBS is daarnaast van mening dat voortzetting van een serie met dalende cijfers nog afbreuk doet aan het eerdere succes. In het geval van Dokter Tinus ziet men dat zeer zeker gebeuren. En daar wordt niet voor gekozen. SBS is tevreden met de resultaten van de achterliggende zes seizoenen, maar daar blijft het dan verder bij. Men stopt op het hoogtepunt.

Reacties
De vele figuranten / fans die de populaire serie rijk is, reageren ronduit teleurgesteld. Een greep uit een grote reeks: 'Dit is waardeloos. Zo´n goede serie verdient een voortzetting.´ En ander weet: ´Nou ja! Dokter Tinus moet gewoon blijven. Zoveel bijzonders heeft SBS6 anders niet.' Of deze: 'Echt heeeel jammer... De depressiviteit druipt uit bepaalde Nederlandse series die al jaaaaaaren op tv zijn... Ik werk ergens waar ik veel stemmen kan testen hierover en er zijn velen met mij die zeggen: Kijkcijfers gedaald? Volgens mij halen de figuranten die omhoog door overal te roepen vooral te kijken!!!' Een andere reactie: 'Gatsie, vind ik nou zo jammer. Ik ging er echt voor zitten. Eindelijk eens en serie zonder veel geweld. Stopt het alweer. Ik verheugde mij er altijd op als het weer zover was dat Tinus op de buis kwam.' Tot slot: 'Wij trekken de stekker uit SBS6!' Omroep Max wordt door meerderen genoemd als alternatieve zender.

Thom Hoffman
Twee dagen eerder startte een groep figuranten nog een sympathieke actie om hoofdrolspeler Thom Hoffman een hart onder de riem te steken die op de radio liet weten te zullen knokken voor het behoud van Dokter Tinus. 'Wij willen het verhaal mooi afmaken voor de kijkers en de fans.' Dat hij dát serieus neemt, blijkt ook uit zijn eerste - teleurgestelde - reactie op het besluit: 'Ik zal alles in het werk stellen om het goed af te vertellen. Er zijn andere mogelijkheden om dat te doen. Dat verdienen al die kijkers.’ Hij doelt dan op een andere zender, een videoplatform of mogelijk een film. De toekomst zal het leren...

Zie ook:
Figuranten steunen Thom Hoffman: 'Dokter Tinus op de buis!' (wo, 24 jan 2018)
SBS besluiteloos. Toekomst Dokter Tinus onzeker (di, 23 jan 2018)
Nieuw seizoen voor Dokter Tinus in 2018? (vr, 19 jan 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!