dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Drukbezocht nieuwjaarsconcert KNS

22 januari 2018 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Zaterdagavond (20-1) gaf Muziekvereniging Kunst Na Strijd haar nieuwjaarsconcert in ’t Rondeel in Woudrichem. Velen weten inmiddels dat dat een concert is wat de moeite van het bezoeken waard is. Zo veel, dat er een flink aantal stoelen moest worden bijgeplaatst in de zaal om iedereen van een plekje te voorzien.

Het opleidingsorkest van KNS beet het spits af. Dit orkestje repeteert nu ongeveer een jaar in de huidige vorm met beginnende muzikantjes. Ze speelden een zestal werkjes van Henk van Lijnschoten. Het is duidelijk dat er veel potentie aanwezig is bij deze jonge musici.

Daarna was het de beurt aan het harmonieorkest. Zij begonnen de avond met de ‘New Baroque Suite’. Een mengeling van klassieke barok en hedendaagse muziek. Daarna was er een grote rol weggelegd voor René Kant. Op verschillende slagwerkinstrumenten zette hij een indrukwekkende solo neer, waarbij hij werd begeleid door het orkest. Natuurlijk mag een wals niet ontbreken op een nieuwjaarsconcert. En terwijl het publiek luisterde naar de afwisselende klanken van ‘Traumideale Wals’, werd het opeens getrakteerd op een danspaar, wat met een prachtige Weense wals door de zaal zwierde. Mineke en Kees Schaap oogstten veel lof met hun optreden.

Prijzenpakketten
Na een Spaanse mars en de klanken van een medley van nummers van Deep Purple, werd het concert natuurlijk afgesloten met de ‘Radetzki Mars’. Dat de zaal genoten heeft van het optreden van Kunst Na Strijd was duidelijk te horen aan het applaus.

Nadat de trekking van de verloting van mooie prijzenpakketten had plaatsgevonden, werd het publiek op een toegift getrakteerd. Een deel van de wals werd nogmaals gespeeld en natuurlijk kwamen Mineke en Kees nog een keer in actie.

Al met al kan KNS terugkijken op een mooie opening van het muzikale jaar. Na afloop van het concert werd dan ook nog lang nagepraat in ’t Rondeel onder het genot van een drankje.
Kunst Na Strijd kijkt overigens al weer uit naar het volgende evenement “Kunst voor Vlinderkind”. Een project waarbij KNS een concert geeft en er een veiling zal zijn van schilderijen van lokale kunstenaars en van de schoolkinderen van ’t Ravelijn en Eben Haëzer. De opbrengst van de veiling gaat naar Stichting Vlinderkind, die zich inzet voor kinderen met Vlinderziekte, een zeldzame, zeer pijnlijke en helaas dodelijke huidaandoening.

Op 24 maart hoopt Kunst Na Strijd u te begroeten in ’t Rondeel te Woudrichem.

(Foto Lian Oomen voor Woudrichem.Net - Foto rechts KNS)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.