Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Storm eist zijn tol, ook in Woudrichem' Eigenlijk viel de boom precies goed: voorlangs het huis ...
18jan 2018

Storm eist zijn tol, ook in Woudrichem

REGIO / WOUDRICHEM - De westerstorm die vanmorgen over Nederland raasde, heeft op veel plaatsen voor schade gezorgd. Met pieken tot windkracht 11 deed de wind 70 vrachtwagens kantelen en ontving de brandweer door heel Nederland duizenden meldingen. De schade wordt geschat op minstens 50 miljoen.

Ook Altena kreeg te maken met schade. Zo moest het dak van de voormalige bieb in Giessen eraan geloven, viel een boom op een boerderijdak en gingen in Woerkum bomen om in Park Groenendijk. In de Fintstraat ontstond schade en ongemak door een vallende boom. Persoonlijke ongelukken deden zich niet  voor.

Een bewoner laat weten: ‘Een boom kwam net voor langs ons huis neer. Eigenlijk viel die perfect. Niet op het huis of de auto. Door de vallende boom ontstond wel schade aan het dak, er kwamen dakpannen af, en de voordeur is kapot. Wij hebben de verzekering al ingeschakeld.’

Vrachtwagen
Ook elders vanuit de regio zijn meldingen van reguliere schade, ontwortelde bomen, afgebroken takken en weggewaaide dakpannen. Op de Merwedebrug (A27) kantelde een vrachtrwagen. Grote ongelukken in de regio bleven, voor en zover bekend, uit.

(Foto's Jan Willem Oudsten)Deel dit bericht met je vrienden!