Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hoogwater houdt deze week nog aan'
06jan 2018

Hoogwater houdt deze week nog aan

WOUDRICHEM - Vanwege het hoge water sloot waterschap Rivierenland zaterdagmorgen (6-1) de coupure bij de pont in de vesting van Woudrichem af. 

De hoogste stand wordt komende woensdag verwacht.

Landelijke media gaven aandacht aan de Woerkumse sluiting.

In Woudrichem is de Waterpoort deels gesloten, tot een hoogte van ongeveer 80 centimeter. De pont over de Merwede blijft bereikbaar. Het veer is bereikbaar via een tijdelijke loopconstructie.

Hoogste punt

In het oostelijk deel van het rivierengebied komt een deel van de buitenpolders onder water te staan. Dat zijn uiterwaarden die beschermd worden door een lage zomerdijk; in de dijk zijn nu doorlaten geopend.

Eerder deze week liep bij Werkendam de Noordwaard al onder water. Ook in de Noordwaard wordt woensdag de overschrijding van de Merwededrempel verwacht.

De verwachting is dat de Rijn bij Lobith het hoogste punt bereikt op dinsdag. Het peil van bijna 15 meter, is het hoogste niveau in jaren. Met de dijkinspecties controleert het waterschap hoe de dijk zich houdt. Waterschap Rivierenland blijft de waterstanden in het beheergebied nauwlettend in de gaten houden en neemt zo nodig nog meer maatregelen.

(Foto Waterschap Rivierenland)Deel dit bericht met je vrienden!