zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Blazerklas swingt de pan uit

18 december 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Basisschool Eben Haëzer organiseerde samen met Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd een blazersklas. Tijdens schooltijd kregen kinderen muziekonderwijs van de ervaren docenten van Kunst Na Strijd op klarinet, saxofoon, trompet, hoorn, trombone of euphonium. Dat kinderen snel en gemakkelijk leren bewees deze enthousiaste groep leerlingen van groep 6. Na tien weken les in groepsverband werd een geweldig concert gegeven.

Op vrijdag 15 december werden, in een overvolle hal van de basisschool, de muzikanten met luid applaus binnengehaald. Twintig kinderen gaven een gevarieerd concert. Henk den Uijl (koperdocent van KNS) demonstreerde het publiek hoe de noten werden aangeleerd en hoe de kinderen ze gemakkelijk naspelen in elk ritme en tempo.
Vervolgens werden vele verschillende liedjes gespeeld. Van vader Jacob tot Jingle Bells. En dan niet alleen in het normale ritme, er werd zelfs een prachtige “swing”versie van dit liedje ten gehore gebracht! De zaal die gevuld was met trotse ouders, grootouders, broertjes, zusjes en andere belangstellenden liet zijn waardering horen met het gulle applaus.

Enthousiast
Niet alleen de kinderen waren enthousiast, ook hun ouders. Dat bleek wel toen na het concert nog verschillende instrumenten konden worden uitgeprobeerd. Leerlingen die niet meededen aan de blazersklas kregen de mogelijkheid om zich alsnog in te schrijven voor proeflessen bij de vereniging, maar ook hun (groot)ouders zijn van harte welkom bij KNS. Er werd in alle leeftijdsgroepen flink gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de verschillende instrumenten te leren kennen.

Kunst Na Strijd en CBS Eben Haëzer kijken terug op een zeer geslaagde blazersklas en hopen dit volgend jaar (met subsidie van de gemeente) een vervolg te kunnen geven. Niet alleen op de Eben Haëzer, maar ook op ’t Ravelijn, zodat alle kinderen in Woudrichem kunnen ontdekken hoe leuk het is om muziek te maken bij Kunst Na Strijd!

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.