Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'CBS Waardhuizen: ludieke actie gaat niet door' Open blijven en levenslessen geven. Dat is wat CBS Waardhuizen doet.
07dec 2017

CBS Waardhuizen: ludieke actie gaat niet door

WAARDHUIZEN - UPDATE  - De ludieke actie gaat niet door in verband met de gladheid op de weg.  Zolaat de school weten. Er komt een nieuwe datum. "Dank aan Autje Verlee, Jan Groenenberg en Voedselbank Altena die zo enthousiast waren en de positieve medewerking, maar in overleg is besloten toch af te zien van rijden met kinderen nu de binnenwegen nog onbetrouwbaar zijn. De school is open, we houden het vandaag wel bij spelletjes en sneeuwpret."

Dinsdag 12 december hebben de vakbonden opnieuw opgeroepen voor een stakingsdag in het onderwijs om aandacht te vragen voor betere salarissen, minder werkdruk en de toekomst van het mooie beroep van leerkracht. Schoolvereniging de Stroming, waar CBS Waardhuizen onder valt, had al aangegeven om deze dag de scholen gewoon open te houden.

'Als team van CBS Waardhuizen hebben we besloten om op een ludieke manier aandacht te vragen voor de problemen in het onderwijs. We willen met de kinderen graag iets terug doen voor mensen die het moeilijk hebben. Geen rekenen, taal en schrijven, maar wel een belangrijke levensles die ze wellicht nooit meer vergeten.'

De school heeft, na veel bellen en vragen, het volgende programma samen gesteld:
Groep 1-4 gaat om 9.00 uur naar GSW van Autje Verlee. Ze krijgen daar in kindertaal uitgelegd wat Autje en haar team doen voor mensen in armoede en mogen vervolgens gaan helpen . Ze mogen dozen gaan vouwen die als kerstpakket gebruikt gaan worden. Om 11.15 gaan ze weer terug naar school.

Groep 5-8 gaat zich inzetten voor de Voedselbank Altena. Ze gaan om 9.00 uur naar de boerderij van Brenda en Jan Groenenberg in Nieuwendijk waar ze in de grote witte schuur aardappels, uien en rode kool mogen rapen. Deze mogen in de vrachtwagen van de Voedselbank geladen worden en vervolgens gaan kinderen en ouders mee naar het uitdeelpunt in Sleeuwijk waar de vrachtwagen gelost gaat worden en er een uitleg en rondleiding  is.

Programma groep 1-4 (tijdsindicatie)
9.00 uur vertrek naar Werkendam
9.20 uur aankomst bij GSW
9.20 uur uitleg en rondleiding
10.00 uur dozen vouwen
11.15 uur terug naar school

Programma groep 5-8 (tijdsindicatie)
9.00 uur vertrek naar Nieuwendijk
9.20 uur aankomst bij boerderij van Jan Groenenberg
10.40 uur vertrek naar Sleeuwijk
11.00 uur aankomst Sleeuwijk
11.00 rondleiding en uitleg in Voedselbank
11.30 uur terug naar schoolDeel dit bericht met je vrienden!