Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Burgemeester Fons Naterop niet mee naar nieuwe gemeente Altena' Naterop zal op 1-1-19 zijn bestuurlijke pet in Altena aan de wilgen hangen.
05dec 2017

Burgemeester Fons Naterop niet mee naar nieuwe gemeente Altena

AALBURG - Fons Naterop, de huidige eerste burger van Aalburg, stelt zich niet beschikbaar voor een termijn als burgemeester van de nieuw te vormen gemeente Altena. Dat liet hij gisteravond via de radio op Oké FM weten. Per 1-1-2019 zal hij ambtloos zijn. Maar dat wil niet zeggen dat Naterop dan zijn (bestuurlijke) pet aan de wilgen gaat hangen. 

Fons Naterop was te gast bij de Maandagavondshow van programmamaker Henri Verhagen. Tijdens het wekelijkse radiospelletje met 'prangende zaken' kwam de enveloppevraag voorbij of Naterop burgemeester wilde worden van Altena. Het antwoord dat hij Verhagen gaf klonk vastberaden: 'Geen moeilijke vraag. Dat standpunt heb ik al uit de luwte gehaald. Ik doe dat niet. Als man van 62 moet ik er dan in principe weer zes jaar voor gaan. En dat moet je niet willen. Ik ga dit jaar nog heel mooi afmaken richting één Altena. Met heel veel energie. Mensen mogen me daar ook op aanspreken. Daarna ga ik iets anders doen.'
Het leek hem beter voor het gebied en de inwoners als er een nieuwe, frisse kijk komt. Velen zullen hem immers toch blijven zien als de man uit Aalburg, meende Naterop.

Waarnemend
Op de vraag waar dan zijn ambities liggen, reageerde Naterop wel in Babyloniënbroek te willen blijven wonen. Zijn bestuurlijke ervaring en passie liggen in het verbinden van mensen en zaken. In dat verband leek een gemeente in Brabant of elders, die ook een fusiefase zit, hem wel een mooie uitdaging. Als waarnemend burgemeester zou hij daar zijn kennis en ervaring nog wel willen delen en kan hij gewoon in Broek blijven wonen.

Dat hij dit voornemen nog niet aan de grote klok heeft gehangen, heeft te maken dat 'het nog een jaar duurt'. Er zijn om die reden ook nog geen persberichten geweest. 'Er is nog tijd.' Een geheim maakt hij er niet van. Helder was de burgervader in zijn standpunt dat hij na zijn ambtsperiode niet achter de spreekwoordelijk geraniums zal zitten. Die pet past hem niet.Deel dit bericht met je vrienden!