Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Carrouseldag brandweerkorpsen Heusden en Altena geslaagd' In Woudrichem werd een drenkeling uit het water gehaald.
10nov 2017

Carrouseldag brandweerkorpsen Heusden en Altena geslaagd

REGIO - Zaterdag (4-11) speelden de diverse brandweerkorpsen uit de regio de jaarlijkse oefencaroussel. Alle korpsen uit de omgeving deden elkaar oefenlocatis aan en draaiden daar en oefening.

Dit varieerde van een inzet bij brand met hoge druk of lage druk tot het maken van een noodstop met de tankautospuit, het omzagen van een boom omzagen of met de aanwezige materialen een vlot bouwen om een slachtofferpop uit het water te redden. Dit laatste was in Woudrichem.

Zo was er in Almkerk een chauffeurstraining. Wat gebeurt er met noodstop met je lichaam. Hoeveel kilo word je zwaarder door de krachten van het remmen en hoe stellen je de spiegels af. Ook was er een zogenaamde OGS-oefening (ongeval gevaarlijke stoffen) in de oude basisschool in Giessen.

Alle korpsen vonden het een erg leerzame dag en altijd leuk. En aan brandweermannen en - vrouwen is gebrek. Wervend laat men dan ook weten: 'Kom gerust eens kijken bij een van de posten.' 

(Foto Lian Oomen)Deel dit bericht met je vrienden!