donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Theaterhoppen vult de Vesting met verrassing

6 november 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Aflevering 2017 werd zaterdagavond vooral gekenmerkt door improvisatie. De vierde editie van Theaterhoppen in de Woerkumse Vesting kan mede hierdoor de boeken in als verrassend en geslaagd. Vier lokaties gaven ook dit jaar onderdak aan muziek, cabaret en theater met kunst als opvallende toegevoeging. Dat gebeurde middels locaties als Mikst Media, Galerie Des Amis en het huis van kunstverzamelaar Jan Verhoeven.

De avond werd geopend door kleinkunst. Loes en Die Kleine zorgden in De Veste voor cabaret. Kleine liedjes, harmonieuze stemmen en een grappige presentatie, begeleid op piano en ukulele, hielpen de hoppers door de aardige voorstelling.

Bij kunstverzamelaar Jan Verhoeven wachtte de bezoekers een verrassing. De geboekte artieste kwam niet opdagen. De organisatie stond daarmee voor een uitdaging. Kunstkenner Jan Verhoeven (89) nam echter spontaan de invulling van de avond over en hij vertelde de vier groepen met veel passie over het hoe en waarom van abstracte kunst die hij in zijn huis verzamelde. De locatiehouder bleek een uitstekende vervanger die niets te wensen overliet. 

In de oude bakkerij achter galerie Mikst Media verrastte Theatergroep YrroS!. Lida Hagenaars, Jacky van der Vleuten en Eric Schopman speelden een stuk van regisseur Ine Masseling. Zij maakte een mix van 'de ingebeelde ziekte' van Molière als een klacht tegen de verregaande druk van de moderne cosmetische chirurgie waar geld de grote drijfveer is. Ivar Steens (Schopman) is ziek en wil ten koste van alles genezen. Geld speelt geen rol. Vrouwlief neemt hem bij de hand naar de uitgang: de dood. Het stuk bleek een tragikomedie van grote klasse.

Het laatste optreden kwam voor rekening van Mirjam van den Boogaard en Izak Boom. Een stel dat in meerdere opzichten aan elkaar gewaagd is. In een meeslepend geheel van humor, muziek en overpeinzing tekenden zij een aanklacht op tegen de gestresste maatschappij. Een liefdesbrief schrijven, samen eten, tijd voor elkaar tegen een snelle mail en te veel opgaan in wat er technisch allemaal kan. Waar niet je partner, maar het scherm van je tablet het laatste is wat je ziet aan het einde van een drukke werkdag. Ondertussen werkte het publiek aan verbinding via een knot katoendraad.

Van de afsluiter in Café 't Hoekse werd door velen gebruik gemaakt. De meet en greet met de verschillende artiesten was een mooie toevoeging als afronding van een puike avond. Zo'n driehonderd mensen bezochten de voorstellingen die werden gegeven op zaterdagmiddag, -avond en zondagmiddag. Het aanbod per keer verschilde.

(Foto's: met dank aan Rob Latten)

Foto Rob Latten.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.