donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

EHBO Woudrichem derde plaats bij wedstrijd in Andel

3 november 2017 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Gisteren (2-11) werd de EHBO-wedstrijd om de Jan Sterrenburg Bokaal gestreden. Dat gebeurde in Andel. EHBO Woudrichem behaalde een derde plaats: 'Hulde aan Dirk Rochat, Jasper Rochat en Marjon van Linstee', aldus de vereniging.

Het werd een mooie avond met wisselende situaties die om een antwoord en een aanpak vroegen. Liefst de juiste. Er waren vier ongevalssituaties en een zogenaamde theorie-box. 

Boxen
De eerste box betrof twee fietsers die waren aangevallen door een hond. Gevolg: valpartij waarbij 1 slachtoffer het stuur in de buik krijgt en in shock geraakt. Het tweede slachtoffer heeft een bloedende wond aan het hoofd. Beiden zijn ook gebeten door de hond.

In de tweede box was een persoon die een hartstilstand kreeg. Een bezoeker raakt  in paniek en kreeg hete thee over zich heen. Haar ademhaling kwam niet meer onder controle.

De derde box betrof een aantal slachtoffers die betrokken waren bij een steekpartij met meerdere gewonden: snijwonden in gezicht, in de rug, open buikwond. En veel paniek, want de dader was spoorloos...

In de vierde box lag een scooter die over de kop was geslagen. De bestuurder droeg een helm, de passagier niet. De eerste was bij bewustzijn, werd misselijk en verloor daarna het bewustzijn. Het tweede slachtoffer (zonder helm) raakte met het hoofd de straat en had een schedelbasisfractuur.
De theoriebox ging over teken. Het team kreeg 14 stellingen voorgelegd en moest aangeven welke juist of onjuist waren.

Hulde
Aan het eind van de avond bleek het team uit Veen de winnaar, op de voet gevolgd door Waardenburg. EHBO Dussen werd vierde en Sleeuwijk vijfde. EHBO Woudrichem schrijft: 'Het was een mooie wedstrijd waarvoor dank aan de organisatie van EHBO Andel. We hopen dat deze traditionele wedstrijd nog een lang leven beschoren mag zijn.'

Lees meer over:

ehbo
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.