Alles over Woudrichem...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Woerkumer BokBier back in town' Kenner Annemiek kenmerkt het bokbier als opperbest.
06okt 2017

Woerkumer BokBier back in town

WOUDRICHEM - Welke stad heeft een eigen (bok)bier? Juist. Wat later dan normaal werd deze week het Woerkumer Viergranen BokBier weer in de vesting van Woudrichem geleverd. Het bier is door diverse kenners en restauranthouders getest  - en voor de zekerheid nogmaals getest - en unamiem is men van mening dat dit waarschijnlijk het lekkerste Woerkumer bokbier sinds jaren is.

De drijvende kracht achter het Woerkumer bier is Ronald van den Ende. Enthousiast laat hij weten: 'Het bier heeft een mooie schuimkraag, ruikt fris en moutig. De smaak begint met zacht zoete boven- tonen die overgaan in heerlijke hoparoma’s met een licht bittertje als afdronk. Kortom echt zo’n heerlijk hooggistend herftbiertje voor bij de houtkachel.'

Toegankelijk
De stichting achter het Woerkumer Bier initiatief zet zich in om de rijke biertraditie van de vesting Woudrichem voor een breed publiek toegankelijk te maken. Omdat de kwaliteit van het viergranen bok bier dit jaar zo bijzonder is overweegt het bestuur het bier in te zenden naar de diverse bokbierfestivals in de hoop ook daar de waardering te krijgen die dit bijzondere bokbier verdient.Deel dit bericht met je vrienden!